Alma csatni – Seb chatni

Hozzávalók:

  • 6 közepes alma
  • 1 1/2 kávéskanál ánizs
  • 2 evőkanál ghí vagy vaj
  • 2 szárított erős pirospaprika, összemorzsolva
  • 1 kávéskanál kurkuma
  • 50 ml víz
  • 6 evőkanál cukor

almacsatni

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A ghít vagy vajat felmelegítjük, a fűszereket enyhén megpirítjuk benne, belekeverjük az almát, és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük, és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig főzzük, míg a csatni besűrűsödik. Forró purival tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc.