Az MKTHK továbbra is távol kíván maradni a politikai élettől

Fodor Hírek

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége (MKTHK) több alkalommal is észrevételezte, hogy a szegényélelmezési programjáról készült képi- illetve videó felvételeket magánszemélyek és szervezetek, politikai célokra, üzenetváltásra vagy hangulatkeltésre használják fel.

Az MKTHK és az Ételt az Életért misszió a politikai élettől és pártoktól független szervezet, nem vesz részt efféle eseményeken, kampányokban vagy vitákban.

Egyházunk elhatárolódik tevékenységének és politikai véleménynyilvánítások bármiféle összekapcsolásától, valamint kér minden szervezetet illetve jóérzésű polgárt, hogy tartózkodjon ettől a jövőben is.

Az MKTHK tagjai elengedhetetlennek tartják hangsúlyozni, hogy lelki értelemben minden élőlény egyenlő, és örök, természetes helyzetében minden lélek Isten szolgája, akik tökéletes harmóniában együttműködnek. Az anyagi világban, természeténél fogva azonban megjelennek a különféle ellentétek és nézeteltérések is. Ebből a zavarodott állapotból az élőlények csak úgy léphetnek ki, ha Isten útmutatásait követve jámbor, erőszakmentes, lemondott, tiszta, őszinte életvitelt folytatnak. A Krisna-tudatú Hívők az Úr Krisna e tanításait kívánják életükkel és tetteikkel képviselni napjainkban is. A hívők a politikai erőktől egyenlő távolságot tartva szeretnék továbbra is zavartalanul folytatni a társadalmat szolgáló munkásságukat.

2013.03.06.

MKTHK
Ételt az Életért