Burgonya Pakóra

Hozzávalók:

  • 4-6db közepes méretű burgonya
  • 200 g sárgaborsó liszt
  • 100g fehér liszt
  • csapott teáskanálmyi kurkuma
  • csapott teáskanlnyi garam masala
  • egy csipet bors
  • 3 dl víz
  • Ghí vagy olaj a sütéshez

Összekeverjük kétfajta lisztet a fűszerekkel, a sóval és a vízzel. Sűrű csomómentes palacsintatésztát készítünk belőle. A tésztát félre tesszük pihenni.  A burgonyákat meghámozzuk, majd felvágjuk kb fél centis szeletekre és fél puhára pároljuk, kihűtjűk,hogy könnyű legyen majd megfogni és mártogatni a tésztába. Felhevítjük a ghít vagy az olajat. Megfogunk néhány burgonya szeletet és bele nyomkodjuk a tésztába úgy , hogy teljesen befedje alul-felül és oldalt is.Egyenként lecsöpögtetjük a fölösleges tésztáól majd bele helyezzük az olajba ami akkor jó hőfokú, ha azonnal  sül a  pakóra. Aranybarnára sütjük, majd kivesszük és lescöpögtetjük. Csatnival és rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő:45 perc.

Burgonya Pakóra