Epres, tejszínes, pudingos palacsinta

Admin Desszertek, Receptek

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 200g finom liszt
  • 3dl tej
  • 3dl szódaviz
  • 1ek. olaj
  • csapott kk. cukor
  • csipetnyi só

Töltelékhez:

Puding:

  •  200 g liszt
  • 1 l tej
  • 1/2 l víz
  • 200 g cukor
  • 1 kk. vaníliás cukor
  • 1 ek. kukorica keményítő
  • 400 g eper
  • 1 ek. cukor
  • 3 dl tejszín
  • 1 ek. porcukor

Először elkészítjük a pudingot. Felforraljuk a tejet a vizet a cukorral és a vaníliás cukorral. Kiveszünk belőle 2dl-t és csomómentesre keverünk benne a lisztet és a keményítőt, visszaöntjük a sziruphoz és habverővel addig kevergetjük míg meg nem dagad. Félre tesszük hűlni.

A palacsintatészta hozzávalóit egy habverő segítségével csomómentesre keverjük. Minél több tej van benne annál finomabb és minél hígabb a tészta annál vékonyabb palacsintákat kapunk. A palacsintákat  kisütjük. A palacsintasütőben egy kevés olajat felhevítünk majd egy szedőkanál segítségével beleöntjük a tésztát. A sütőt addig forgatjuk, amíg a folyékony tészta el nem oszlik. Kb.: 1 percig sütjük megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

A töltelék következik! A kihűlt pudingot összekeverjük a porcukorral felvert tejszínnel. Az epreket megmossuk feldaraboljuk majd megcukrozzuk. A palacsintákba 2-3 evőkanélnyi tölteléket rakunk rászórjuk az epret majd feltekerjük. Tálalásnál híg csokoládé krémmel meglocsolhatjuk.