Gajar halava – Répapuding

Ez az édesség Észak-Indiában népszerű. Nagyon fontos, hogy a répát vékonyra, és a lehető leghosszabb szálakra reszeljük.

Hozzávalók:
45 dkg friss, édes répa
75 g vaj
2,5 dl tej
15 dkg cukor
3 evőkanál szeletelt mandula pirítva
3 evőkanál mazsola
1/2 kávéskanál őrölt kardamom

A megtisztított sárgarépát finomra reszeljük. A vajat megolvasztjuk, majd beleszórjuk a reszelt répát. 10 percig közepes lángon, fedő nélkül pároljuk, közben gyakran megkeverjük. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a cukrot, a mazsolát és a mandulát. További 20-30 percig főzzük, míg a halava besűrűsödik annyira, hogy összeáll az edényben. Kicsit lehűtjük, majd egy tálcán 2,5 cm vastagságú kerek süteményt formálunk belőle. Meghintjük az őrölt kardamommal, majd 30 percre a hűtőszekrénybe tesszük.

Elkészítési idő: 80 perc.