Kela puri – Banános puri

Hozzávalók:
250 g teljes kiőrlésű liszt
50 g sárgaborsó liszt
1/2 kávéskanál csípős pirospaprika
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál római kömény
1 kávéskanál só
1 evőkanál olvasztott ghí vagy vaj
2 kicsi érett vagy túlérett banán
2 kávéskanál barna cukor
ghí vagy növényi olaj a sütéshez

A kétfajta lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sóval. Elmorzsoljuk benne az olvasztott vajat vagy ghít. Egy másik edényben pürésítjük a banánt. Belekeverjük a cukrot, majd az egészet a liszthez adjuk, és összegyúrjuk. Ha nem elég nedves, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet. Ha túl nedves, 1-2 evőkanál liszttel szórjuk meg. Sima, középkemény tésztát gyúrunk belőle, nyirkos ruha alatt 15-30 percig pihentetjük, majd a purinál leírt módon kisodorjuk és megsütjük a kela purikat.
A tészta elkészítési ideje: 15 perc.
Pihentetési idő: 15-30 perc.
A kela purik elkészítése darabonként: 3 perc.