Kókuszos palacsinta

A TÖLTELÉKHEZ:

  • 1/2 l tejszín;
  • 25 dkg cukor;
  • 25 dkg kókuszreszelék;
  • 1 dkg vaníliás cukor;
  • 10 dkg mazsola

A TÉSZTÁHOZ:

  • 50 dkg fehér liszt;
  • 3 ek. olaj;
  • 1 kk. kurkuma;
  • 3 dl tej,
  • kb. 0,5 dl víz;
  • 1 dkg vaníliás cukor;
  • 1/2 kk. őrölt fahéj;
  • 1/4 kk. őrölt szegfűszeg;
  • 2 ek. cukor, 1 kk. só

Palacsinta

A töltelékhez a hozzávalókat egy lábasban főzni kezdjük. Ha nagyon száraz lenne, kevés tejszínt még tehetünk bele. Felforraljuk, majd levesszük és langyosra hűtjük. A tésztát kikeverjük hígabb tejföl sűrűségűre, és palacsintasütőben, olajon, a szokásos módon sütjük. Megtöltjük a palacsintákat és tálaljuk.

A cikk megjelent a Vissza Istenhez Magazin 2003/3. számában.

Vissza Istenhez Magazin 2003/3.