Mātar pāṇir subji – Zöldborsó és házisajt paradicsom mártásban

Igen gazdag, tápláló étel különleges alkalmakra.

Hozzávalók:
10 közepes paradicsom
10 dkg vaj
2 kávéskanál szárazon megpirított és porrá őrölt lepkeszegmag
1 kávéskanál chilli por
1 kávéskanál kurkuma
1-2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
200 g házisajt 0.75 cm-es kockákra vágva
50 g puhára párolt zöldborsó (esetleg elhagyható)

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk. A vajat kis lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lepkeszegmagot, a chilli port és a kurkumát, majd néhány másodperc múlva beledaraboljuk a paradicsomot.
Kis lángon szétfőzzük, sózzuk, cukrozzuk, belekeverjük az apró, nyers sajtkockákat, és még két percig melegítjük. Ha borsót is kívánunk bele tenni, azt a sajt előtt 5 perccel tegyük meg.