Mātar pāṇir subji – Zöldborsó és házisajt paradicsom mártásban

Igen gazdag, tápláló étel különleges alkalmakra.

Hozzávalók:

10 közepes paradicsom
5 dkg vaj
2 kávéskanál szárazon megpirított és porrá őrölt lepkeszegmag
1 kávéskanál chili por
1 kávéskanál kurkuma
1-2 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
200 g házisajt kis kockákra vágva
500 g puhára párolt zöldborsó
1,5 dl tejszín

A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk. A vajat kis lángon megolvasztjuk, beleszórjuk a lepkeszegmagot, a chili port és a kurkumát, majd néhány másodperc múlva beledaraboljuk a paradicsomot. Kis lángon szétfőzzük, majd hozzáadjuk a zöldborsót és majdnem készre főzzük. Sózzuk, cukrozzuk, hozzáadjuk a nyers házisajt kockákat, illetve a tejszínt, és összeforraljuk. Forró jázminrizzsel és purival tálaljuk.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)