Matar panír szabdzsi – Zöldborsó és házisajt paradicsom mártásban

A matar panír Punjabból származik, de egész Indiában elterjedt, és több száz változata ismeretes. Ez a változat ízletes, könnyen elkészíthető és ideális ünnepi alkalmakra.

Hozzávalók:
200 g házi sajt
ghí vagy növényi olaj a sütéshez
4 kávéskanál só
2 1/2 kávéskanál kurkuma
3 dl savó
2 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1/2 kávéskanál római kömény
1-2 friss erős zöldpaprika
1 kávéskanál friss gyömbér
1/4 kávéskanál hing
500 g zöldborsó
150 ml víz
6 paradicsom
1 1/2 evőkanál citromlé
1 kávéskanál garam masala

A házisajtot 1.5 cm-es kockákra vágjuk és a zsiradékban aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, majd 2 kávéskanál sóval és 2 kávéskanál kurkumával elkevert savóba áztatjuk. Míg ázik, 2 evőkanál ghít felforrósítunk, és megpirítjuk benne a római köményt, a darált zöldpaprikát és a finomra reszelt friss gyömbért. Mikor a római kömény megbarnult, beleszórjuk a hinget és a maradék kurkumát, majd néhány másodperccel később a zöldborsót is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot és a sajt-kockákat, és további 5 percig főzzük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a citromlevet, a maradék sót és a garam maszalát.
Elkészítési idő: 25 perc.