Mustárpasztás subji

Hozzávalók:

  • 5 ek. ghí vagy olaj
  • 2kk kalondzsi
  • 1 ek. apróra vágott zöld erőspaprika
  • 3-4 babérlevél
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 kisebb fej karfiol
  • 600 g burgonyas
  • 1 fehér retek
  • 1 kisebb padlizsán
  • 2 közepes méretű répa
  • 3kk. feketemustármag
  • 3 db. papadam
  • 2,5 kk só

A zöldségeket megpucoljuk, kivéve a padlizsánt, kockára vágjuk a burgonyát, a retket, a padlizsánt, rózsára szedjük a karfiolt szeletekre vágjuk a répát. Ebbe a subjiba a karfiol szára is mehet, de csak a zsenge roppanós része. Egy wokban  felmelegítjük a zsíradékot, beledobjuk a kalondzsit, a paprikát és a babérlevelet, majd úgy két percig pirítjuk. Beletesszük a zöldségeket, megszórjuk kurkumával, jól elkeverjük és lefedjűk az edényt. Néha megkeverjük, és nagyjából húsz perc alatt puhára pároljuk a  zöldségeket saját víztartalmuk segítségével. Közben megdaráljuk a feketemustártmagot és elkeverjük hat evőkanál vízzel.  A papadamokat bő olajban ropogósra sütjük majd darabokra törjük.  Ha a zöldségek puhák, megsózzuk hozzáadjuk a mustárpasztát és a papadam darabokat. Forró csapatival tálaljuk.

mustarpasztas_subji