Ropogós háromszögek – Szakarpara

A bengáli nők csodálatos ételeket tudnak készíteni csupán liszt, víz és egy kis mustárolaj segítségével. Ezek az ellenállhatatlan ropogós háromszögek, akár négy hétig is elállnak.

Hozzávalók:
17,5 dkg finomliszt,
3/4 kávéskanál só,
1 kávéskanál egész mák,
3 evőkanál puha vaj,
4 1/2 – 5 1/2 evőkanál langyos víz,
mustárolaj vagy étolaj a sütéshez

A hozzávalókból kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. 1/2 órát állni hagyjuk. Kettéosztjuk, egy-egy 20 cm hosszú rudat készítünk belőle, melyeket aztán 8-8 szeletre vágunk. A szeletekből korongokat lapítunk. A korongokból kevés olaj segítségével 12 cm átmérőjű lepényeket sodrunk. Tetejüket megkenjük olajjal, félbehajtjuk, ismét megkenjük olajjal, majd ismét félbehajtjuk. Ily módon 16 háromszöget kapunk, melyeket kissé nagyobbra nyújtunk, majd bő, 170 Celsius fokos zsiradékban ropogósra, aranybarnára sütjük őket.