Spenótos kicsari – proteindús indiai egytálétel

Hozzávalók:
20 dkg hosszúszemű rizs,
15 dkg feles sárgaborsó,
1/2 dl vaj vagy ghí,
3 babérlevél,
1 ek durvára vágott friss gyömbér,
2 szegfűszeg,
2 kk só,
1 kk kurkuma,
1/4 kk frissen őrölt szerecsendió,
30 dkg friss spenót,
2 paradicsom

Képünk illusztráció

Képünk illusztráció

A sárgaborsót sós vízben szétfőzzük. A ghít vagy vajat felmelegítjük, beledobjuk a babérleveleket, a gyömbért és a szegfűszeget, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst.
8-10 percig kevergetve pirítjuk, felöntjük a szétfőzött sárgaborsóval, kevés vizet adunk hozzá, sózzuk, és közepes lángon puhára főzzük. Vigyázzunk, mert a sárgaborsó hamar odakap! A főzés vége előtt 5 perccel belekeverjük az alaposan megmosott, finomra vágott spenótot és a cikkekre vágott paradicsomot. Főzelékállagú egytálételt kapunk. Forrón, indiai chapáti lepénnyel tálaljuk.