Thandai – Édesköményes tej mazsolával és olajos magvakkal

Hozzávalók:
600 ml víz
2 evőkanál édeskömény
1/2 kávéskanál kardamom
4 szegfűszeg
100 g mazsola
50 g héjától megtisztított mandula, durvára vágva
35 g durvára vágott pisztácia
35 g tökmag vagy napraforgó mag
250 ml tej
1/4 kávéskanál sáfrány, pirítva és porrá törve

A vizet felforraljuk, beleszórjuk az édesköményt, a kardamomot és a szegfűszeget, lefedjük, és 10 percre félretesszük. A mazsolát, a mandulát, a pisztáciát és a tökmagot vagy napraforgó magot összekeverjük, leöntjük az édeskömény-teával, és fedő alatt legalább 1 órán át hagyjuk ázni. Turmixgépben simára keverjük, majd finom szövésű anyagon keresztülszűrjük. Jól kinyomjuk, hogy minél több folyadékot kapjunk. A sáfrányt 2 evőkanál meleg tejben feloldjuk, és a többi tejjel együtt az italhoz keverjük. Jól behűtjük és jéggel tálaljuk.