Zöldborsóval töltött burgonya tikka

Admin Hírek, Receptek, Vendégváró csemegék, italok

Ez az indiai zöldborsóval töltött burgonyafasírt, vagy tikki/tikka bármelyik magyar család asztalán is megállná helyét. Fűszerezése egyszerű és sok különféle verzióban készíthető.

Hozzávalók: 
60 dkg burgonya
1 kk só
1/4 kk frissen őrölt fekete bors
2 ek teljes kiőrlésű búzaliszt
1,6 dl puhára párolt zöldborsó
1/2 kk garam masala fűszerkeverék (vagy fűszerek ízlés szerint: bors, római kömény, fahéj, szegfűszeg, babér, gyömbér, kurkuma, hing)
1/4 kk só

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és összetörjük. Hozzádolgozzuk a lisztet, sózzuk, borsozzuk, majd 10 egyenlő részre osztjuk.
A puhára párolt zöldborsót garam masalával és sóval ízesítjük, villával összetörjük, s ugyancsak 10 részre osztjuk.

A burgonyalabdák közepébe becsomagoljuk a zöldborsóadagokat, ismét golyóvá gömbölyítjük, majd enyhén meglapítjuk őket. Azok számára, akiknek a borsóval való megtöltés túl időigényes, az egyszerűbb alternatíva lehet, hogy a borsós masszát egyszerűen elkeverjük a tört krumplival és úgy formázunk belőle golyókat a sütéshez.
Kissé kiolajozott palacsintasütőben, teflon serpenyőben a lehető legkisebb lángon mindkét oldalukat 15-20 percig sütjük, hogy vörösesbarna héjuk képződjön. Forrón tálaljuk. A legjobb hozzá a koriander csatni, de friss salátával, levesek, főzelékek mellé, vagy feltétként is tökéletes csemege.