Zöldparadicsom-pakora

Hozzávalók:
4 közepes nagyságú zöldparadicsom,
7 dkg kukoricaliszt,
3 dkg kukoricadara,
1 1/2 kk só,
1/2 kk tört feketebors,
1/8 kk csípős fűszerpaprika,
1 kk szárított borsikafű,
4 ek ghí vagy 2 ek vaj és 2 ek étolaj

A paradicsomokat 1,5 cm vastag karikákra vágjuk, szárazra töröljük.
A kukoricalisztet összekeverjük a darával, sóval, borssal, paprikával és a borsikafűvel. Ebbe nyomkodjuk bele a paradicsomszeletek mindkét oldalát (a paradicsomok alját és tetejét ne használjuk).
Egy teflon serpenyőben 2 evőkanál zsiradékot felforrósítunk, egy sorban beletesszük a paradicsomkarikákat, mindkét oldalukat aranybarnára sütjük (kb. 1 1/2 – 1 1/2 perc). Ugyanígy járunk el a maradék paradicsommal. Az elhasznált zsiradékot pótoljuk.