Tehetség a horoszkópban – Merre tereld gyermeked?

Fodor Család, Életmód, Hírek

A 20. század második felében divatossá vált a gyermekek személyiségközpontú nevelése és képességfejlesztése. Mindez nyilvánvalóan egybeesett a népességrobbanással, amely szükségessé tette, hogy a felnövekvő generációk gyermekei specifikus tudással rendelkezzenek, mivel ki kellett tűnniük valamivel társaik közül, hogy keresőképessé és a munkaerőpiacon is hatékonnyá válhassanak.

A személyiségközpontú nevelés azonban nem egy újkeletű dolog, a védikus kultúra oktatási modellje nagy hangsúlyt fektet rá, mivel a védikus társadalmi modellben minden ember az egyedi személyes motivációinak és képességének megfelelően van lefoglalva. A védikus kultúra szerves részét képezi az asztrológia, a dzsjótisa, a fény tudománya, ami a Védák szemeként, vagyis legfontosabb szerveként ismeretes.

A védikus asztrológia segítségével meghatározható egy lélek, vagyis egy személy múltja jelene és jövője, feltárhatóak különleges képességei és tulajdonságai, de megtudhatjuk azt is milyen akadályok vagy éppen kihívások várnak rá. A horoszkópból megtudható kit milyen munkatevékenységgel érdemes lefoglalni, és milyen téren érdemes tanulmányait végeznie. Általánosságban elmondható, hogy ezeket az információkat a képzett asztrológusok a gyermek születési képlete (és részképletek) alapján állapították meg. A Nap, a Hold, vagy az Aszcendens (keleten születés pillanatában felkelő csillagjegy adott foka) helyzetéből, jegyekben elfoglalt helyéből tehát kiolvashatunk egyfajta hajlamot, vonzódást, érdeklődést bizonyos témák, tevékenységek iránt. Ugyanakkor más bolygók is adhatnak az egyéni személyes képletben tehetséget, pl. a 3. vagy 10. ház bolygói, a Vénusz pl. művészi, a Mars pedig kinetikai, vagy műszaki készséget, stb.

Az alábbi felsorolásban a jegyeket nem csak a születési napjegy, hanem a Hold vagy Aszcendens jegye szerint is érdemes elolvasni! Ahogy egy ember jelleme sem fekete-fehér, úgy horoszkópunkban is többféle képességet lelhetünk fel.

KOS: A Kosok általában jól érzik magukat a versenyszférában, erőteljesek, dinamikusak és kreatívak. Jó írók, újságírók, harciasak, de kétkezi munkát is bírják. Szeretnek sportolni, mozogni és szeretik a kihívásokat. Általában jó műszaki képességekkel rendelkeznek, szépen, áthatóan beszélnek, jó szónokok. Intelligencia vezéreltek. Olykor jó orvosok, de kedvelik az utazással, vezetéssel kapcsolatos rutinszakmákat is. Különleges képességük a látás és a céltudatosság.

BIKA: Kedvelik a kétkezi, a művészi és a földműveléssel, erdészettel, tehéntartással, mezőgazdasággal, kerttel kapcsolatos munkálat is. Jobban szeretik a vidéki életet, és persze a szép és finom dolgokat. Nagyon jó az esztétikai érzékük, kifinomultak, de kissé kéjesek. Jók a festészetben, rajzolásban, zenében és közel áll hozzájuk a gasztronómia. Érzelmesek ragaszkodók, szeretika bőséget, ezért jó kereskedők. Különleges képességük a hallás és a kitartás.

IKREK: Jó kommunikációs képességgel rendelkezik általában jó a kereskedői vénája. Elég jól megtalálja a helyét a tőzsde vagy a közgazdaság világában. Jó a nyelvérzéke és szereti az irodalmat, viszont nehezen ül le egy helybe olvasni, mert imád mozogni, kissé hiperaktív jellem, nyughatatlan, zaklatott. Kiváló a kézügyessége, ért az aprólékos dolgokhoz szépen beszél, jól tanít, ha érdekli, amiről beszél. Különlegesen jók az érzékszervei és nagyon rugalmas.

RÁK: Általában érzelmi intelligenciája kimagasló, különleges képessége a beleérző-képessége. Nagyon szeret otthonról tanulni vagy dolgozni, fontos számára a családi közeg. Ügyesen dolgozik pedagógiai, óvodai vagy csecsemőgondozói területen, szereti a gyerekeket, állatokat, viszont idegileg nem szabad túlterhelni. Szereti a nyári, vízi sportokat, és a hagyományok ápolását, a népművészet különféle fajtáit, a lelki és érzelmi mélymerüléseket így a baráti beszélgetéseket, a tanulásnál olykor sokkal jobban. A ház-, lakásépítéssel kapcsolatos szakmák is hozzá kapcsolódnak.

OROSZLÁN: Alapvetően jó kedélyű, vidám gyermek, aki azonban kissé lusta és ezért a szülőnek nagyon oda kell figyelnie tanulmányaira. Nagyon szeret a figyelem középpontjában lenni, ezért jó előadó, oktató, tanár vagy fellépő művész. Alapvetően főnök típus és nem jól viseli a kudarcokat, ezért fontos, hogy képességeivel az élre törjön. Jó érzéke van az ételekhez, ízekhez, cukrászathoz, pékiparhoz, gasztronómiához, de a szépségiparhoz is. Különleges képessége a globális látásmód, ami miatt a vezető pénzügyi szférában, de akár politikában is megleli helyét.

SZŰZ: Nagyon szorgalmas, analitikus típus, aki jól tűri a monoton feladatokat. Ügyes mindenféle titkári, irodai tevékenységben, jó újságíró, kutató, adatrögzítő, könyvelő vagy elemző. A statisztikák, adatrögzítések vagy a közgazdaságtan számai éppen neki lettek kitalálva. Nagyon jól bánik a számokkal, de még a lélektan tudománya is érdekli. Az autószereléstől a mérnöki munkákon és biológiai kutatásokon keresztül egészen a korrektori feladatokig képes bármit ellátni. Kiemelkedő analitikus és precíziós képessége.

MÉRLEG: Nagyon jó esztétikai érzékkel, finom tulajdonságokkal rendelkezik. Otthonosan mozog a zenében és a táncművészetekben és a divat és szépségipar világában, általában lelki egyensúlyra törekvő, és szerelmes típus, akinek korán elcsavarják figyelmét a kortársak. Akkor szeret tanulni, ha érzelmileg közel áll hozzá a téma. Általában jók a könyvelői és titkári feladatokban, minden olyan ügyfélkezelő munkakörben, ahol emberekkel kell dolgozni, de sokszor érdeklik a komolyabb mélyebb témák is, pl. humanitárius kérdések vagy a politika, és a Koshoz hasonlóan ő is szeret győzni.

SKORPIÓ: Többnyire olyan szakmákhoz vonzódik már gyermekkorában, ami nem tipikus. A kutató szakmáktól kezdve a lélektanon és orvosi szakterületeken keresztül a művészetek és különösen a spirituális, ezoterikus témák ragadják meg. Gyakran e jelből kerülnek ki az asztrológusok, vezető tudósok, kedveli a katonai hivatást is, de a tabu szakmákban is találhatunk Skorpió szülötteket. Egy Skorpió gyermeknek vonzó lehet néhány elsőre abszurdak tűnő szakma, mint a temetőőr vagy a koporsókészítő. A halállal kapcsolatos mentálhigiénés és lelki gondozói szakmákban is tehetségesek, mert rendkívül intuitívak és maximalisták is.

NYILAS: Általában nagyon laza, rugalmas, sportos fiatalok, akik ezért jól bírják a mozgással utazással, ingázással járó munkákat, a légi közlekedéstől kezdve egészen a szabad ég alatt végezhető tevékenységekig. Szereti a szabadságot, függetlenséget, ezért szívesen lesz vállalkozó vagy valamilyen módon a maga ura. Ugyanakkor elmélyülhet valamely vallásban is, amikor is lelkészi, papi pályára adja fejét. Áltlában a lazább, köteletlenebb munkák érdeklik és kiváló élsportoló, olimpikon.

BAK: Rendkívül szigorú önmagával, precíz összeszedett, néha kissé merev is. Nagyon jól teljesít az üzleti életben a pénzügyi szférában, de mivel szívós, minden kemény fizikai munkaterületen is megállja a helyét a kétkezi és gyári munkától kezdve egészen a katonaságig. Érdekli a jog és az üzleti élet minden területe, a politika, a társadalmi kérdések és szabályozások, könnyedén kerül kapcsolatba az állami szférával, közalkalmazott is lehet. Kiváló képessége a kitartása és fókuszáltsága.

VÍZÖNTŐ: Általában átütő kreativitással és sok új ötlettel rendelkezik, viszont nem szereti a munkahelyi vagy tanulmányi kötöttségeket, ezt jó tudni nevelése, oktatása terén. Tehetséges a modern, informatikai, elektronikai mérnöki vagy más ipari szakmák terén, jó lehet az üzleti életben, de pl. a légi közlekedéssel kapcsolatos területeken és az irodalomban is. Jó a nyelvérzéke. Általában formabontó, a rendszert megváltoztató személy, aki új színt visz a mindennapokba. Kiváló képessége leleményessége és kockázatvállalási készsége.

HALAK: Érzelmes, barátságos és sokszor a tanulás helyet inkább a barátokra figyelő gyermek. Általában jól teljesít az érzelmi intelligenciát, intuíciót igénylő szakmákban kisgyermekekkel, humán területeken való munkáknál, de szereti a karitatív szférát is. Szívesen hasonul környezetéhez ezért rá erősen hatást gyakorolhat, hogy a szülők vagy a barátok, testvérek körében mi a kívánt, elfogadott szakma. Tehetséges a művészetekben, az ezoterikus és spirituális témákban és jó a verbális képessége is.

Fodor Kata

www.facebook.com/onlinehoroszkop