Augusztus 14-15.: Krisna-hívők a Tócsni Fesztiválon

Admin Hírek, Programajánló, Receptek

Debrecen2Sokszínű nyári fesztivál és teljeskörű lazítás Biriben.

Debreceni Krisna-hívők és a helyi Govinda étterem csapata augusztus 14-én és 15-én (pénteken és szombaton) Biriben, az évek óta népszerű, és idén először két napos Tócsni Fesztiválon egész napos színpadi zenés programmal, indiai bazárral, szép könyvekkel, kérdezz-felelek sátorral, gyerekprogramokkal és ingyenes ételkóstolóval várják az ide látogatókat. A tavaly 22000 főt számláló fesztivál idén 11. alkalommal kerül megrendezésre.

Programok a fesztiválhétvégén:

  • Tapasztalja meg a zene és egy mantra erejét!
    A zene mindannyiunk közös nyelve, és egy mantra éneklésén keresztül segít visszavezetni bennünket legbelsőbb lényegünkhöz, ezáltal nem csak kikapcsolódást nyújt, de lelki megtisztulást és harmóniát is.
  • Ha érdekli egy máig aktuális, alapjait tekintve mégis ősi filozófia, mely a tisztaság, igazmondás és becsület elvein nyugszik, vagy kíváncsi rá, kik vagyunk valójában, honnan jöttünk és merre tartunk, látogasson el kérdezz-felelek sátrunkba, ahol – többek között – ezekre a kérdésekre is választ talál.
  • Könyves standunknál kedvére válogathat a szebbnél-szebb és tartalma könyvek közül!
    Könyveink ősei bölcseletek tanításait és a hozzájuk fűzött részletgazdag, mindenre kiterjedő, pontos és érthető magyarázatait tartalmazzák, vagy megindító szép történeteket az erényről, boldogság-keresésről és igazságról.
  • A fesztiválra érkező családokat pedig szeretettel várjuk gyerek-és ifjúsági programjainkkal (kézműves foglalkozás, mantraolvasás, társasjáték, kifestők, történetek hősiességről és becsületről).
    Egy kézműves foglalkozás keretén belül- változatos anyagok felhasználásával – a gyerekek megtervezhetik, megalkothatják és hazavihetik a saját elképzeléseik szerinti önfenntartó és ideális várost. Közben arról is beszélgetünk, milyen elveket tartottak fontosnak a védikus építészet során, és hogyan lehet a természettel egyensúlyban és összhangban élni.
    Történeteket mesélünk el, melyek során felelevenednek egy letűnt világ erényei, dicsőségei és gyarlóságai – hősei, királyai és királynői életén keresztül. Hercegek küzdenek a végső igazságért, és bemutatják az erényes, vallásos erkölcsös életet a bűn csábításai közepette. A sok viszontagság után pedig fellélegezve tapasztalhatjuk, hogy a jó végül mégis elnyeri méltó jutalmát!
    Egy társasjáték keretében pedig egy kalandos, veszélyekkel teli tengeri úton szigetről szigetre haladva juthatunk el a biztonságot jelentő hajóig, mely kivezet minket a szenvedések óceánjából, miközben egy titkos tekercs elmosódott üzenetére is rálelhetünk!
    A kisebbeket emellett színezőkkel, a nagyobbakat (beleértve a felnőtteket is!) szép versekkel és egy mindenkinek szóló mantrával és beszélgetéssel várjuk. A megtanult mantrát azután közösen énekelhetik is velünk!
  • Végezetül ingyenes vegetáriánus ételkóstolóra hívjuk vendégeinket. Ételeink kiváló minőségű alapanyagokból, tiszta körülmények között készülnek, és e változatos, tápláló és egészséges vegetáriánus ételekkel megtapasztalhatja a test és lélek harmóniáját!

debrecen

További információk: www.harekrisna.hu oldalon, valamint a Debreceni Govinda Étterem és Kulturális Központ facebook-oldalán.

Tócsni Fesztivál http://tocsnifesztival.hu