Palak chole: Csicseriborsó spenótban – Hémangitól

Indiai főétel, paradicsomból, spenótból és csicseriborsóból. Nagyszerű választás őszi napokra, hiszen sok fűtő hatású fűszert tartalmaz.

Hozzávalók:
3 ek olaj
2 kk római kömény
1 ek friss reszelt gyömbér
1-2 indiai zöld chili apróra vágva (vagy őrölt chili)
2 kk őrölt koriander
fél kk asafoetida
1 kk kurkuma
2 dl sűrített paradicsomlé (vagy 3 paradicsom lereszelve)
40 dkg spenót (friss vagy fagyasztott)
2 kk só
1 kk cukor
30 dkg főtt csicseriborsó
3/4 kk garam masala

Spenót csicseriborsóval

Egy lábosban felmelegítjük az olajat. Megpirítjuk benne a római köményt. Ha már illatos és kissé sötétebb, hozzáadjuk a gyömbért és a chilit. Kevergetve tovább pirítjuk. Fél perc múlva beleszórjuk a porfűszereket: a koriandert, az asafoetidát és a kurkumát. Elkeverjük, majd felöntjük a paradicsomlével. A fűszeres paradicsomot addig főzzük, amíg besűrűsödik. Ha ez megvan, hozzáadunk igény szerint 1,5-2 dl vizet, sózzuk, cukrozzuk. Újra felforraljuk és beletesszük a spenótot. 5-6 perc alatt összefőzzük. Ha megvan, hozzáadjuk a csicseriborsót és a garam masalát, és újabb 4-5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Rizzsel tálaljuk.

Forrás: Vegavarázs.hu >>

Főzőtanfolyamok és életmód-tippek, szakácskönyvek és tanácsok Hémangitól a 108 Életmódközpontban >>