November 26.: VegaKaland 2 alkalmas indiai főzőtanfolyam

Admin Budapest programajánló, Hírek, Programajánló

Az indiai vegetáriánus konyha a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. A Lélek Palotája képzése bevezetést nyújt a vega életmód alapelveibe és gyakorlatába. Megtanulják a hagyományos főzési technikákat, a fűszerezés alapelveit valamint a tipikus indiai fogások receptjeit és elkészítési módjait.

Elkészített ételek: szabdzsik (zöldséges főételek), különleges rizsek, csatnik (édes-csípős szószok), csemegék, lepénykenyerek, édességek, aromás italok, egzotikus előételek.
A tanfolyamon elsajátított tudás elegendő lesz ahhoz, hogy indiai szakácskönyvekből sikeresen főzzünk valamint bátrakká és kreatívakká váljunk a keleti ízek elővarázslása terén, bármilyen otthon talált alapanyagokból való „szabad” főzéshez.
A megadott alapreceptek tetszés szerint, szinte a végtelenségig variálhatók a szezonnak, az igényeknek és a pénztárcának megfelelően. Az elsajátított ismeretek segítségével könnyen és gyorsan elkészíthető, egészséges ételeket tehetünk az asztalra. A tanfolyamon megtanuljuk a táplálkozás kultúráját és jógáját is.

VEGAkaland főzőtanfolyam

Az oktatás tematikája: mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat, majd a második alkalommal mélyítjük és színesítjük az indiai gasztronómia adta lehetőségeket.

Minden alkalommal készítünk „tízórait” és több fogásos ebédet, melyeknek minőségét a gyakorlati oktatást követően a hallgatók saját maguk ellenőrizhetik le közös étkezéseken belül.
Alapelvünk az erőszakmentesség (ahimsza). Sajnos manapság szinte lehetetlen úgy tejhez jutnunk, hogy az állatokat ne zsigereljék ki. Ezért a vegetáriánus tanfolyamunk menüje is alig tartalmaz tejet, és azt is Krisna-völgyből hozatjuk, ahol a tehenek életük végéig védve vannak, és nincsenek kihasználva. Farmunkon minden tehén ad pár liter tejet – még az üszők is – függetlenül attól, hogy van e kicsinyük. Tejükkel az Urat szolgálják, mert minden elkészített ételt felajánlunk Istennek, ezáltal a tehenek fejlődnek lelkileg és felszabadulnak.

A tanfolyamot Kundaváli Nóra tartja, aki méltán híres a vegetáriánus főzés terén. Több, mint 20 éve vegetáriánus és legalább azóta készíti a finom fogásokat.  Tarts vele egy kulináris kalandozásra! Garantáltan felejthetetlen élmény lesz!

Helyszín: Lélek Palotája,Budapest 1039. Lehel utca 15-17.
További információ: Kundaváli Nóra+36/30-643 31 13

Ár: 18000 Ft (2 alkalom) (Ha párban jöttök, 1.500 Ft kedvezményt biztosítunk a 2. személy jelentkezéséből)

Időpont: 2016. november 26., szombat
2016.11.26 (szombat) és 2016.12.03. (szombat) 9:30-15:00 óráig
Kezdés: 09 óra 30 perc
Időtartam: 05 óra 30 perc