Finomságok és iskolaszerek – segítség a speciális fejlesztő intézetben

Admin Ételosztás, Hírek

A “Játékot minden gyermeknek” program keretében az Ételt az Életért Program játék-, tanszer- és édességosztással egybekötött programot rendezett egy a Havanna lakótelepen működő oktatási intézmény fogyatékkal élő gyermekei részére.

Évek óta hagyománnyá vált, hogy az Ételt az életért Program kölcsönös együttműködés keretében ellátogat a Pestszentlőrincen működő Speciális Oktató és Fejlesztő Intézménybe. A létesítmény körzeti feladatot lát el, óvoda, általános iskolai és speciális szakiskolai évfolyamokkal rendelkező gyógypedagógiai nevelési-oktatási intézmény egyaránt.

Egy júniusi hétköznap reggelén megpakoltuk a kisbuszunkat és útnak indultunk, hogy kiosszuk a 300 főre összekészített adománycsomagokat, melyet támogatóink bocsátottak rendelkezésünkre. A helyszínre érkezve az asztalokra kikerültek a színes játékok, papír-írószer ajándékok (színes ceruzák, vízfestékek, temperák, filctollak, füzetek, ceruzák, kréták, mappák), édességek és a limonádé. A résztvevő diákok kíváncsian figyeltek minket, voltak akik felajánlották segítségüket, a kisebbek csoportokban várakoztak.

Elsőként az édességeket osztottuk ki, kígyózott a sor, a gyerekek izgatottan várakoztak, majd jóízűen elfogyasztották a Kinder Pingui tejszeletet és a limonádét. A játékok és a papír-írószer ajándékok átadása ezután következett. Évekkel ezelőtt, amikor elindítottuk ebben az intézményben a rendszeres gyermeknapi programunkat, az iskola pedagógusai jelezték felénk, hogy nagy szükségük lenne különféle iskolaszerekre, mert anyagi kereteik igen szűkösek. Felvetették, ha van rá lehetőség, akkor ilyen formában szeretnének tőlünk támogatást kérni. Azóta minden évben meglepjük őket több doboz papír-írószer készlettel, melynek közösen örülnek a gyerekek és a pedagógusok egyaránt.

A program alatt zenésztársaink tradicionális indiai hangszerekkel (mridanga, karatal, harmónium) kísérték az eseményt. Miután az osztás befejeződött a gyerekek megismerkedhettek a hangszerekkel és legnagyobb örömükre ki is próbálhatták azokat.

A programsorozat sikerességét bizonyítja a jó hangulaton, az őszinte, boldog mosolyokon túl az is, hogy évről évre minden rendezvényünk után pár nappal, színes rajzokat és apró, kézi készítésű tárgyakat kapunk ajándékba a gyerekektől. Az egyik ott dolgozó pedagógus, akivel rendszeres kapcsolatban vagyunk, elmondta, hogy a tanulók több napig beszélgettek arról, milyen jól érezték magukat a programon, amit a Krisna-hívők tartottak.

Köszönettel tartozunk a program támogatóinak, a GREENPAPÍR Allee papír-írószer kereskedésnek, az ICO Zrt.-nek, akik az iskolaszereket biztosították számunkra, a Magyar Élelmiszerbanknak a színvonalas édességekért és a Simba Toys Kft.-nek a játékadományokért!

Alapítványunk számos területen jelen van a közéletben. Fő tevékenysége, a szegényélelmezés mellett gyermekintézményeket is támogat ilyen és ehhez hasonló rendezvényekkel, játékosztásokkal, ruhaosztásokkal, kiemelt ünnepi akciókkal segíti a rászorulókat. Célunk, hogy minél több emberen segíthessük!

Forrás: karitativ.hu >>

SOFI gyermekprogram - ételosztás