Ideje van a befőzésnek: babos zakuszka

Admin Hírek, Receptek, Szószok, csatnik, Vendégváró csemegék, italok

Hémangi örökérvényű receptje a Vegavarázs oldalról. Nem csak télire…

Hozzávalók:

50 dkg szárazbab
3 db babérlevél
30 dkg sárgarépa
2 kg kápia
2 dl olaj
1 kk asafoetida
3/4 kk bors
2-3 apró, száraz chili morzsolva
4 dl paradicsomlé
4 kk só

A babot felengedjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, és puhára főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk, karikára vágjuk, és megfőzzük. Közben megtisztítjuk, és ledaráljuk a kápiát. A főtt babot és sárgarépát leturmixoljuk.

Egy lábosban felmelegítünk 3 ek olajat, beletesszük az asafoetidát és a morzsolt chilit, és ráöntjük a darált kápiát. Nagyjából 15 percig főzzük, hogy elfőjön a leve. Ha megvan, hozzáadjuk a leturmixolt babot és répát, beleöntjük a paradicsomlevet és az olajat. Sózzuk, borsozzuk, és forrás után nagyjából 8 percig főzzük. Ha elzártuk a lángot, rögtön beletöltjük az előkészített üvegekbe, amiket aztán 10 percre fejtetőre állítunk. Száraz dunsztba tesszük, és 2-3 napig ott hagyjuk.

További befőzéses recepteket a Vegavarázs oldalon találsz.