Krémes burgonyafőzelék

Indian-PotatoesHozzávalók:
1 kg aprószemű burgonya,
5 ek ghí vagy vaj,
1/2 babérlevél,
3 egész szegfűszeg,
2 dl tejszín,
1/2 kk frissen őrölt zöldbors,
1 kk só,
2 ek finomra metélt petrezselyem vagy korianderlevél,
csipetnyi pirospaprika, tetszés szerint kurkuma.

A burgonyát meghámozzuk, négy részre vágjuk, és a negyedeket hegyes késsel 2-3 helyen megszurkáljuk. A ghít vagy vajat felmelegítjük, beledobjuk a babérlevelet és a szegfűszeget, néhány másodpercig pirítjuk, majd hozzáadjuk a burgonyát és félig megpároljuk a zsiradékon.
Felöntjük a tejszínnel, és takaréklángon puhára főzzük benne a burgonyát. Eddigre a tejszínnek felére kell besűrűsödnie. Sózzuk, zöldborssal és pirospaprikával fűszerezzük, meghintjük petrezselyemzöldjével vagy korianderlevéllel és forrón tálaljuk.

(fotó: honescooking.com)