Palak raita – joghurtos spenótsaláta

A legforróbb nyári időszakban bármilyen mennyiségben elfogadnánk a hűsítő joghurtos salátákat ebédünkhöz. Kipróbálnád? Lépj túl a sima uborkasalátán…

Hozzávalók:
25 dkg friss spenót,Palak Raita
1 ek vaj,
5 dl joghurt,
3 ek vegyes zöldfűszer (korianderlevél, petrezselyem, kapor, stb.),
1/2 kk reszelt citromhéj,
2 kk citromlé,
1/2 kk só,
1/4 kk fehérbors

A spenótot alaposan lemossuk, majd annyi víz
zel, amennyi a mosáskor a leveleken maradt, valamint a vajjal közepes lángon megpároljuk.
Szobahőmérsékletre hűtjük.
Közben összekeverjük a joghurtot, a finomra vágott zöldfűszereket, a citromhéjat és citromlevet, a sót és a borsot. Habverővel krémesre kavarjuk.
A spenótot durvára vágjuk, belekeverjük a mártásba. Kis salátás tányérokban tálaljuk.

Fotó: thecookingjar.com