Régi kedvenc tojás nélkül: Rizskoch

Régi kedvencünk új köntösben. Nagymamáink isteni receptje tojásmentes, de ízviláRizskochgra az eredeti kiadásban, házi lekvárral családi körben ajánljuk :-)!

Hozzávalók:

1 l tej
30 dkg rizs
egy csipet só
10 dkg vaj
15 dkg cukor
2 dl joghurt
egy citrom héja
1 kk sütőpor
mazsola (ízlés szerint)

A tejet felforraljuk, majd belekeverjük a megmosott rizst. Megfőzzük, és kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a joghurtot, a citromhéjat, a sót, a sütőport és a megmosott mazsolát. Jól összekeverjük. Egy tepsit vagy őzgerincformát vékonyan kiolajozunk és megszórunk zsemlemorzsával. Beletesszük a rizses masszát. Elég nagy formát kell választani, számítsunk arra, hogy a rizskoch kissé megdagad.

A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 fokon sütjük, nagyjából 45 percig. Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen, ki kell hűteni. Friss gyümölccsel, gyümölcsszósszal vagy lekvárral tálaljuk.

Forrás: vegavarázs.hu >>

A szerző főzőtanfolyamai és megjelent szakácskönyvei után a 108.hu oldalon érdeklődhetsz.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)