Malpua – sült banános csemege

A malpua a gyerekek és sokszor a felnőttek egyik kedvenc édessége. Olyan édesség, amelyet a cukorszirup nélkül is fogyaszthatunk, hogyha szénhidrátmentes diétát folytatunk, a gyerekek viszont sziruppal szeretik igazán… 

Hozzávalók:

A malpua tésztájába:

1 nagyobb érett pépesített banán
300 g fehér liszt
2 ek. tejpor
2 ek .kukorica keményítő
1 kk őrölt édeskömény
1 kk őrölt kardamom
kb. 2,5 dl tej vagy kókusztej

A sziruphoz:
400 g cukor
1/2 l víz
1 kk sáfrány
olaj a sütéshez

Egy mély tálban összekeverjük a malpua tésztáját. Sűrű csomómentes palacsintatésztát kell kapnunk. Egy edényben összekeverjük a cukrot a vízzel, majd elkezdjük forralni, a forrásban lévő sziruphoz adjuk a sáfrányt és így együtt főzzük kb. 10 percig. Felmelegítjük az olajat is.

Egy evőkanállal belecsorgatjuk a tésztát úgy, hogy egy tenyérnyi korong alakú formát kapjunk – picit gyakorolni kell, de ne aggódj, nem szükséges precíz, kerek forma, hamar megsül. A malpua mindkét oldalát aranybarnára sütjük, majd az olajból kivéve lecsöpögtetjük. A melegen tartott szirupba mártjuk, egy percig összeforraljuk, majd kiemeljük. Frissen, melegen tálaljuk – a gyermekek nagy örömére!