Alma csatni – forró téli mártás

Fűszeres, édes, forró és szinte minden ételhez kiválóan illik ez a mártás.

Hozzávalók:

6 közepes alma
1 1/2 kávéskanál ánizs
2 evõkanál ghí vagy vaj
2 szárított erős pirospaprika, összemorzsolva
1 kávéskanál kurkuma
50 ml víz
6 evõkanál cukor

Az almákat megmossuk, meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A ghít vagy vajat felmelegítjük, a fűszereket enyhén megpirítjuk benne, belekeverjük az almát, és 5-6 percig pároljuk. Ekkor aláöntjük a vizet. Lefedjük, és nagy lángon, gyakran megkeverve kb. 15 percig főzzük. Eddigre az almának meg kell puhulnia. Hozzáadjuk a cukrot, és kevergetve addig főzzük, míg a chatney (vagy csatni) besűrűsödik. Forró purival tálaljuk.

Elkészítési idő: 30