Almás-fahéjas gyömbértea

Melegítő hatású, megelőzi a meghűlést. A gyógyító hatása mellett nagyon finom is az almás-fahéjas gyömbértea. Próbáld ki még ma. Hémangi konyhájából.

Hozzávalók:
1 nagyobb alma
3-4 centis friss gyömbér
egy darab egész fahéj
1 narancs
cukor vagy édesítőszer ízlés szerint

Az almát megpucoljuk, kis kockákra vágjuk. A gyömbér is meghámozzuk, gyufaszál alakúra szeleteljük. Mindkettő egy fazékba tesszük, a fahéjat is hozzáadjuk, és felöntjük 2 liter vízzel. Felforraljuk, majd forrás után 5 percig főzzük. Amikor levettük a tűzről, belefacsarjuk a narancslevet, ízlés szerint édesítjük.

Hémangi receptjeit itt követheted >>

Hémangi könyveit itt szerezheted be és jelentkezhetsz tematikus főzőtanfolyamaira >>