Citromos-csokikrém agar-agarral az ünnepi asztalra

Egy igazi ünnepi menüelem cukorral vagy a lenti recept szerint cukormentes változatban is elkészíthető. Az egészséges finomság ráadásul vegán! Hémangi receptje.

Hozzávalók:
Csokoládés réteg:

– 1 evőkanál mazsola
– 3 dkg belga csokoládé pasztilla
– 1 evőkanál útifűmag héj

Citromos réteg: 
– 0,5 dl mandulatej
– 1 db bio citrom leve és héja
– Késhegynyi bio vanília
– 2 evőkanál tejszín
– 1 evőkanál nyírfacukor
– Fél teáskanál agar-agar

Elkészítése:
Először a citromos réteget készítjük el. A tejet, tejszínt és a feltesszük főzni. Amikor felforrt, akkor hozzáadjuk a vaníliát, citrom héjat, levét, cukrot. Főzzük 1-2 percig majd hozzáadjuk az agar-agart, amikor felolvadt, akkor egy pohárba tesszük . Hűtőben hagyjuk kihűlni. A mazsolát beáztatjuk vízbe 1 órára, majd vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét és hozzáadjuk a mazsolához. Az egészet alaposan össze turmixoljuk, a végén belekeverjük az útifűmag héjat. A citromos rétegre helyezzük a csokisat majd újabb citromossal zárjuk és hagyjuk egyben kihűlni, összeállni a pohárkrémet. Őrölt pirított mandulával megszórjuk így tálaljuk.

Ha szeretjük a habos konyhai alkotásokat, akkor vegán tejszínhabbal és csokoládé öntettel kínálhatjuk. 

Hémangi további receptjei a Vegavarázs.hu oldalon, főzőtanfolyamai és könyvei pedig a 108.hu oldalon érhetőek el!