Csokis gesztenyegolyó

Egyszerű ünnepi finomság gesztenyemasszából. 15 perc alatt elkészíthető édesség a karácsonyi asztalra.

25 dkg gesztenyemassza – cukormentes, természetes gesztenyét válasszunk
60 g cukor vagy ennek megfelelő természetes édesítő
1 csomag vaníliás cukor vagy ennek megfelelő bio vanília aroma
5 ml rumaroma (1 kk) – elhagyható
50 g kókuszolaj
50 g étcsokoládé
2 evk kókuszolaj
4 evk darált dió
2 evk mazsola

 

A gesztenyemasszát összegyúrjuk a megolvasztott kókuszolajjal, porcukorral, rumaromával és vaníliás cukorral. beledolgozzuk a megmosott és lecsepegtetett mazsolát. Golyókat formázunk belőle.

A csokoládét megolvasztjuk a 2 evőkanál olajjal, és meghempergetjük benne a gesztenyegolyókat. Őrült dióval dekoráljuk.

Ha az ünnepi asztalra szánjuk, érdemes a golyókat 3 részre választani, 1 részt csokoládéval 1 részt keserű vegán kakaóporral 1 részt pedig őrölt dióval bevonni, így sokkal változatosabb lehet az ünnepi édesség.