Dvāraka börfi – gluténmentes finomság

Sokféle ízesítéssel elkészíthető egyszerű és gluténmentes édesség. Vegán változatához mandulatejet használunk.

250 g növényi margarin vagy ugyanennyi vaj
20 dkg csicseriborsó liszt
1 bögre cukor (2,5 dl)
1 evk kókuszreszelék
1 db banán vagy ennek megfelelő mennyiségű gyümölcslekvár
1 evk citromlé
2-3 kk vanillincukor
2-3 dl mandulatej vagy tej
Néhány kanál őrölt mandulával is feldobhatjuk 🙂

A margarinban kb. 15 percig pirítjuk a lisztet. A banánt apró kockára vágjuk, majd a többi hozzávalóval együtt belenyomkodjuk a lisztes masszába. 

Összefőzzük kb. 5 perc alatt, ezalatt a gyümölcs szétfő.

Kisebb tepsiben szétterítjük, hűtőbe tesszük. Ha megszilárdult, kockára vágjuk. Banán vagy lekvár helyett lehet narancshéjjal, vagy bármi mással ízesíteni kedvünk szerint.