Koriander vada Hémangi konyhájából

Hémangi autentikus indiai receptje, amelyet imádni fogtok, mindenféle hús- és házisajt pótlására alkalmas, ha valakinek ez, valamiért hiányozna a tányérról igazi csemege.

Hozzávalók:

egy nagy csokor korianderlevél
2 ek ghí vagy olaj
1 kk fekete mustármag
2 kk szezámmag
1 kk őrölt római kömény
1 kk őrölt koriander
fél kk aszafoetida
egy csipt őrölt csili (ízlés szerint)
20 dkg csicseriborsó liszt
2 dl joghurt
2 1/2 kk só
5 dl víz

A korianderlevelet alaposan megmossuk és apróra vágjuk. Egy lábosban felmelegítjük a ghít, kipattogtatjuk benne a fekete mustármagot, majd megpirítjuk a szezámmagot. Vigyázni kell, hogy ne égjen meg! Beleszórjuk a porfűszereket: a római köményt, a koriandert, az aszafoetidát és a chilit, majd a csicseriborsó lisztet. Kevergetve pirítjuk egy percig, majd beleöntjük a joghurtot és a vizet, és habverővel simára keverjük. Sózzuk, majd lassú tűznél 10-15 percig főzzük, a vége felé egyre gyakrabban kevergetve, különben könnyen odakozmál.

Akkor van kész, ha kiszedünk egy keveset a tésztából, és az megszilárdul hideg felületen. Ekkor egy megolajozott tálcára öntjük, és addig hűtjük, míg teljesen megszilárdul. Hidegen rombuszokra vágjuk, és ujjnyi zsiradékban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Receptek, főzőtanfolyamok: www.vegavarazs.hu