Laddu puffasztott rizzsel – Bonbonok sárgaborsó lisztből

A Hare Krisna templomokban gyakran szolgálnak fel laddut a vasárnapi szeretetlakomák keretében, s a vendégek körében kivétel nélkül mindig sikert arat. Egy dolog zavarja őket csupán: sohasem tudnak rájönni, hogy miből is készült… az elkészítés pedig nem is olyan nehéz.

35 dkg vaj
35 dkg sárgaborsó liszt
25 dkg porcukor
10 dkg puffasztott rizs

A puffasztott rizst egy tepsiben 100 celsius fokon sütőben 10 perc alatt kiszárítjuk. Egy vastag aljú edényben megolvasztjuk a vajat, beleszórjuk az átszitált sárgaborsó lisztet, és kis lángon kb. 15 percig állandóan kevergetve pirítjuk. A tűzről levéve langyosra hűtjük, majd belekeverjük a porcukrot és a puffasztott rizst. Egy tálcára kb. 2 cm vastagságúra kikenjük, szépen elegyengetjük. Hűtőszekrényben teljesen hidegre hűtjük és felvágva tálaljuk. Hűtőben nagyon sokáig eláll, ha marad belőle, mivel igen kedvelt csemege.

Elkészítési idő: 30 perc