Töltött padlizsán bundában

A pakóra-félék, csicseriborsó liszt tésztába mártott és sült zöldségek nagyon kedveltek az indiai konyhában. A töltött padlizsán pakóra ezeknek is a császára, igazi vendégváró csemege.

Hozzávalók:
1 db közepes, vékony padlizsán
3 db közepes paradicsom
20 dkg csicseriborsóliszt
1kk kurkuma
1,5 kk só
1 csapott kk hing
2 kk őrölt koriander
1 kk őrölt római kömény
fél kk feketebors
citromlé

Elkészítés:
A padlizsánt 3-5 mm vastag karikákra vágunk, besózzuk és minimum 10 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a pakóra tésztát.

A csicseriborsóliszthez hozzáadjuk a fűszereket. Kis citromlét facsarunk bele. Vízzel sűrű palacsintatésztát készítünk belőle. Felhevítjük az olajat.

Papírtörlővel leitatjuk a padlizsánról a nedvességet. A paradicsomokat szintén vékony karikákra vágjuk. 2 padlizsánszelet közé 1 paradicsomszeletet illesztünk. Nem vegánok házisajt szeletet is tehetnek közé. Fogpiszkálóval is összetűzhetjük, de a tészta elvileg össze kell tartsa a zöldségeket.

Közepesen meleg, bő zsíradékban kisütjük.

Csatnival, édes-csípős szósszal tálaljuk.