Virágzó emberi kapcsolatok

Admin Család, Hírek

Életünk, napjaink igen nagy részét arra fordítjuk, hogy pénzügyi sikereket, anyagi örömöket, valamiféle kézzelfogható materiális boldogságot érjünk el. Ám mi értelme van a pénznek és a sikereknek, ha nincs kivel megosztani az örömödet? A virágzó emberi kapcsolatok minden érző, szociális lény alapvető szükségletei közé tartoznak, amelyért ugyanúgy meg kell dolgoznunk, mint más sikerekért. Az, hogy erre otthonunk energetikája, hangulata is hatással van, csak természetes…
 

A kelet minősége elsősorban a férfiakra van hatással. Arra, ahogy ők érzik magukat otthon, de arra is, hogy egy nőnek hogyan vannak jelen az életében a férfiak. Az észak minőge – a kelettel ellenetétben – a nőkre van elsősorban hatással és arra, hogy egy férfi életében jelen vannak-e a nők. Egy teljesen zárt északkal rendelkező házban könnyen lehet, hogy egy agglegény él, vagy ha van is felesége, a hölgy esetleg nem érzi jól magát. Az északkelet pedig az az égtáj, ahol a férfi és női energiák egyesülnek. Az északkelet minősége mutatja meg például azt, hogy milyen a házasság. A férfi és női kapcsolatokról korábban részletesen írtam, ajánlom figyelmedbe. >>

Emberi kapcsolataink azonban nem csak szerelmi kapcsolatokból állnak. Fontos, hogy virágzó kapcsolatokat ápoljunk azokkal a személyekkel is, akik a mindennapokban körülvesznek bennünket. Általánosságban sokat elárul emberi kapcsolataink minőségéről otthonunk északnyugati része, a vele szemben levő délkelet pedig arról “mesél”, hogy vajon szoktunk-e vitázni, veszekedni… (Ez persze a férfi-nő kapcsolatra is vonatkozik!)

A délnyugat felel kapcsolataink stabilitásáért, a nyugat a tartósságáért, a dél pedig azért, hogy kapcsolatainkban mennyire van jelen az erkölcs. Otthonunk középső része a Brahmasztan pedig elsősorban arról ad tájékoztatást, hogy a családunk mennyire tud együtt maradni.

Bár otthonunk komoly hatást gyakorol emberi kapcsolatainkra is, ahogy életünk más területein a mi felelősségünk az, hogy kezünkbe vegyük az irányítást (egészségesebben éljünk, jobb állást keressünk, tanuljunk a pénzügyekről, stb.), ugyanúgy emberi kapcsolataink alakulásáért is komoly felelősséggel tartozunk. A férjem, Manhertz József azt szokta mondani, hogy “egy kapcsolat alakulásáért az a felelős, aki magasabb tudatszinten van”. Ezt gyerekkoromban anyukám így fogalmazta meg: “legyél te az okosabb”. Mi, gyerekek pedig így: “okos enged…” Emlékszel?

Akárhogy is fogalmazunk, akármilyen is az otthonunk Vaszati minősége, igenis felelősséggel tartozunk emberi kapcsolatainkért és bizony a saját önző érdekünk is, hogy minél jobb – mondjuk úgy: “virágzó” – kapcsolatokat ápoljunk másokkal. Ez mindennek az alapja. Nem csak szerelmek, barátságok, családi viszonyok múlnak a jó emberi kapcsolatokon, hanem bizony még a munkahelyi, vagy üzleti sikereink is! Sőt! Hallottál már olyat, hogy egy rossz kapcsolat (elsősorban családi kapcsolat) megbetegített valakit?

Mi értelme van a pénznek, a sikereknek, ha nincs, akivel megoszd az örömödet?

Néhány hónappal ezelőtt az India Spirit Egyesület szervezésében tartottunk egy előadást (vagy inkább kötetlen beszélgetést) “Virágzó emberi kapcsolatok” címmel. Az előadás most ugyan nem a Vaszatiról szólt, úgy gondolom, nagy segítség lehet számodra is, ha szeretenéd emberi kapcsolataidat javítani, vagy a már eleve jó kapcsolatokat még jobbá tenni. Az előadás itt megtekinthető: