Vegán brassói aprópecsenye

Egy hazai íz vegán verzióban. Isteni finomság, szinte a nagyi konyhájából.

Hozzávalók:
2 db TV paprika
1,5 kg krumpli
30 dkg szejtán
hing
bors
majoranna

liszt

A paprikát olajon megpirítjuk, fűszerezzük (a majorannát még nem tesszük bele).

1 evőkanál lisztet fél percig pirítunk, majd kevés vízzel felöntjük. Hozzátesszük a majorannát és a felkockázott szejtánt, melyet előtte forró olajban kisütünk. 10-15 percig főzzük a szejtánt, amíg a paprika meg nem puhul, végül összekeverjük a puhára párolt, majd olajban kisütött burgonyával.

Főzés közben pótoljuk az elpárolgott vizet. A végére pörköltalap-jellegű állagot kapunk, amely se nem túl száraz, se nem túl vizes.

Csemege uborkával vagy káposztasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk! 😊

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)