Chole – a csicseriborsós fehérjebomba

Ez az étel Indiában nagyon népszerű, egyszerű, ízletes és csupa fehérje. Tálalhatjuk akár joghurttal és tamarindszósszal lecsurgatva, így még mutatósabb lesz.

Hozzávalók:
4 db kisebb paradicsom
4 ek olaj
3 kk egész római kömény
2 kk hing
1 egész friss chilipaprika apróra vágva
3 ek reszelt friss gyömbér
1 kk kurkuma
2 kk só
3-4 dl csicseriborsó
1/2 kk garam masala
1 kk cukor

Elkészítés:
A paradicsomot kockára vágjuk, vagy lereszeljük nagylyukú reszelőn. A csicseriborsót megfűzzük. A fűszereket a fenti sorrendben (a sóig bezárólag) megpirítjuk az olajon, majd rátesszük a paradicsomot és
besűrítjük, hogy az étel ne legyen savas. Ekkor hozzáadjuk a főtt csicseriborsót és ízlés szerint felengedjük vízzel. Miután összeforraltuk, egy kézi krumplitörővel kicsit áttörjük a csicseriborsót, hogy kicsit az egész étel összeálljon. A végén hozzáadjuk a garam masalát és egy kevés cukrot, összekeverjük, és forrón tálaljuk.

A kép az első Vámosi Gasztro Fesztivál látványkonyháján készült.

 
 
 
  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)