Cukkinis zsemlék – az igazi nyári reggelihez

Eredetileg Kristóf mennyi receptjéről van szó, aki a vegán konyha valói nagykövete. Manodhara pedig igazi krisnásra vette a receptet.

Hozzávalók:
1/2 csésze teljes kiőrlésű liszt és 1/2 csésze fehér búzaliszt pl. Krisna-völgyi
1/2 cs. sütőpor
1 csipet só, bors és kömény
1 csapott teáskanál hing (asafoetida, hagyma helyett)
1/2 csésze víz
1 teáskanál balzsamecet
1 marék aprított szárított paradicsom
1 kis cukkini
zöldfűszerek tetszés szerint

Olívaolajon megpirítottam a hinget, a félkörökre vágott a cukkinit is hozzá tettem, kicsit pirítottam. A tészta száraz összetevőit egy tálba tettem, majd az aszalt paradicsomot és a cukkinit is bele kevertem. Aztán a vízzel és az ecettel összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, amit lisztes kézzel formáztam. Kicsi, mindössze sárgabaracknyi kupacokat készítettem, amik aztán szépen megnőttek sütéskor. Előmelegített sütőben, 200 fokon, 20 percig sütöttem.
Frissen isteni!

Forrás: Manodhara konyhája >>

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)