Kókuszos zöldbab urad dhallal

Barbatti nariyal sabyi, azaz ejtsd: barbatti narijál szabdzsi.

Kókuszos zöldbab urad dhallal

250 g zöldbab
½  friss kókuszdió
3 evőkanál rizs
6 evőkanál feles hántolt urad dhal
3 evőkanál ghí vagy növényi olaj
1 ½  kávéskanál római köménymag
¼  kávéskanál hing
8 currylevél
1 kávéskanál só
2 kávéskanál őrölt koriander
1 kávéskanál őrölt római kömény

3 evőkanál urad dhalt és 3 evőkanál rizst finomra darálunk. A kókuszdiót feltörjük, a levét pohárba öntjük, húsának felét finomra reszeljük. Másik felét hűtőszekrényben tárolhatjuk, esetleg csatnit készíthetünk belőle. A ghít vagy az olajat  felforrósítjuk, megpirítjuk benne a római köménymagot, a currylevelet és 3 evőkanál urad dhalt. Mikor a dhal megpirult, beleszórjuk a hinget, a megőrölt rizs-dhal keverékét, valamint a finomra reszelt friss kókuszt és a levelét. Felöntjük ½ dl vízzel, és 4-5 percig közepes lángon főzzük. Ekkor hozzáadjuk a megtisztított és 2.5 cm-es darabokra vágott zöldbabot, még ½ dl vizet, és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk. Sózzuk, őrölt korianderrel és római köménnyel fűszerezzük, és forrón tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

Az urad dhalt és a különleges fűszereket indiai és ázsiai jellegű boltokban tudod fellelni.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)