Makkai pakora – Fűszeres kukorica pakóra

Ezt a kukoricamuffin állagú, olajon kisütött pakórákat kukoricadarából készíthetjük. A liszt lehet sárga vagy fehér.  

Elkészítési idő (a hozzávalók összekészítését követően) 5 perc.
Sütési idő: 10 perc
Adagszám: 4

1/2 csésze (75 g) őrölt kukorica dara
1/2 csésze (65 g) fehérliszt, csapátiliszt vagy teljes kiőrlésű süteményliszt (vagy valamilyen gluténmentes pl. farari liszt)
1 1/4 teáskanál (6 ml) sütőpor
1/2 teáskanál (2 ml) só
1/2 teáskanál (2 ml) cuko
egy jó adag,  1/4 teáskanál (1 ml) tört csili
2 teáskanál (10 ml) metélt friss kapor vagy
1 1/2 teáskanál (7 ml) szárított kapor
1/2 csésze (120 ml) tej
2 evőkanál (30 ml) olvasztott ghí vagy növényolaj a sütéshez

  1. Összekeverjük a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, a csilit és a kaprot egy keverőtálban. Habverővel keverjük össze a tejet és a ghít vagy olajat egy másik tálban, majd öntsük a kukoricadarás keverékre és jól keverjük el.
  2. Forrósítsunk fel egy félujjnyi (1.5 cm) ghít vagy olajat egy nagy serpenyőben. de ne füstöljön. Kb. 1 teáskanálnyi (15 ml) adagot vegyünk a kikevert tésztából és óvatosan helyezzük a forró olajra. Mindkét oldalán aranybarnára sütjük (oldalanként 3-4 perc).

Frissen tálaljuk.

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)