Nimkin – indiai sós keksz

Egy isteni sós csemege Indiából. Gyors és könnyű sós keksz vendégvárónak, de akár az uzsonnás dobozokba is.

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt, 
1/2 kk só, 
1/8 kk szódabikarbóna, 
1 kk édeskömény, 
2,5 ek puha vaj, 
5,5 – 6 ek víz, 
ghí vagy olaj a sütéshez


A hozzávalókból kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarjuk, 1/2 órára félretesszük. Hosszú rudat sodrunk belőle, 12 részre vágjuk. Sorban minden korongból 14 cm átmérőjű lepényt sodrunk. Éles késsel 2 cm-es kockákra vágjuk. 170 fokos, bő zsiradékban aranysárgára és ropogósra sütjük. Légmentesen lezárva 2 hétig őrzi meg minőségét.

Forrás: Tradicionális India

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)
  • Cimkék: