Pudla – az indiai sós palacsinta

Kenyér helyett köretnek, vagy magában, friss salátával is tálalhatjuk. A gyerekek is imádják.

Hozzávalók:      

200 g sárgaborsó vagy csicseriborsóliszt
50 finomliszt – vagy helyette hajdina liszt
1 kk római kömény
1 kevés erős zöldpaprika megdarálva – ha nem szereted csípősen, akkor maximum egy csipet chilit tegyél vagy hagyd el
¼ kávéskanál hing (hagyma helyett)
¾ kk kurkuma
1 púpozott kk só
¼ kk őrölt bors
3 dl víz
2 evk friss vágott petrezselyem
1 kk reszelt gyömbér
2 közepes paradicsom
1 pritaminpaprika
1 kis saláta cukkini
olaj a sütéshez

Egy nagy edényben összekeverjük a liszteket a száraz fűszerekkel, majd lassan hozzáadagoljuk a vizet. Csomómentesen elkeverjük és egy nagyon sűrű palacsintatésztát kapunk. Ha szükséges egy botmixerrel turmixoljuk csomómentesre. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a felaprított pritamint, a lazán vágott petrezselyem levelet. Belereszeljük a gyömbért, és a meghámozott saláta cukkinit, majd egy kicsit, 15 percet állni, dolgozni hagyjuk a vizet a liszttel. Különösen, ha csicseri liszttel dolgoztunk, amelynek idő kell.

Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, mindig 1-1 evőkanállal és 10-15 cm átmérőjű palacsintákat sütünk.

Rohiní receptje nyomán Manodhara Konyhájából >>

  • Mit kell tudni a Bhagavad-gítáról? (1)