Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Jubileumi év és Śrī Kṛṣṇa Janmāṣṭamī - avagy Krisna megjelenési ünnepsége
Milliók ünneplik világszerte Janmāṣṭamīt, az Úr Kṛṣṇa megjelenését és a Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete megalapításának 50. évfordulóját. Manapság Janmāṣṭamī ünnepét az egész világon különböző vallási és kulturális hátterű emberek egyaránt megünneplik, hiszen a Kṛṣṇa-tudat filozófiája és egészséges, építő életvitele minden ember hasznára válhat, vallási hovatartozástól függetlenül.
Mérföldkövek a Kṛṣṇa-tudat mozgalmában
5000 éves hagyomány, 500 éve bárki számára elérhetően, nyugaton 50 éve bejegyezve – 50 év szolgálat és öröm… Śrīla Prabhupāda, aki szinte egy fillér nélkül érkezett Amerikába, mindössze tíz rövid esztendő leforgása alatt létrehozott egy világméretű közösséget azok számára, akik az indiai bhakti-jóga ősi tudományát gyakorolják, 75 kötetnyi könyvet írt, valamint több mint 108 központot alapított öt kontinensen, a Hare Kṛṣṇa mantrát pedig jól ismert kifejezéssé tette szerte a földkerekségen.
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak »
Motiváció
„A félistenek és nagy szentek túláradó örömükben virágesőt szórtak. Az égen felhők gyűltek össze, és szelíden mennydörögtek, olyan hangot keltve, mint az óceán hullámai. Ekkor az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Visnu, aki mindenki szívének mélyén jelen van, megjelent Devakí szívéből a sűrű, sötét éjszakában, ahogyan a telihold kel fel a keleti horizonton.”
(Srímad Bhágavatam 10./1.3.7-8.)
Öko
A sors karma?
Iustitiának, az igazság istennőjének nem azért van bekötve a szeme, mert szemet akar hunyni a tetteink fölött, ha „elég ügyesek vagyunk”. Ellenkezőleg: a tárgyilagosság és befolyásolhatóság hiányának a jelképe a bekötött szem. Az anyatermészet mindig igazságos: a tetteink következményeit mindig megkapjuk.
Bővebben »
Ökológiai ötlettár - Titkok Krisna kertjéből
A vetőmag termesztésről volt már szó bőven,de mindig van pár részlet ami érdekes lehet. Idén is, mint ahogy eddig sok zöldség magját igyekeztünk megtermelni és megőrizni... Trükkök, tippek Krisna-völgy főkertészétől avagy biokertészeti technikák Krisna kertjéből.
Bővebben »
Életmód
Hogyan alkalmazzuk az Ájurvédát Európában?
Ha megismerjük az ájurvédikus tudás alapjait, akár csak laikus, hétköznapi felhasználói szinten, garantált, hogy nem kérdezzük meg többet magunktól, miért vagyok én ilyen? Tudni fogjuk rá a választ!
Bővebben »
Jóga és önbizalom – neked van?
Köztudott, hogy az elme és a test hatnak egymásra. Mindegy, hogy hanyag tartásunk az önbizalom hiányának a jele, vagy testtartásunk miatt hisznek mások önbizalom hiányosnak: a kép így is, úgy is elkeserítő lehet, hiába mosolyog rajta az ember… De mit tehetünk?
Bővebben »
Lélek+Bölcselet
Mi a hatása a Hare Kṛṣṇa éneklésének?
A mahā mantrában az Úr nevei – Hare, Kṛṣṇa és Rāma – az Úr minden hatalmával fel vannak ruházva. Isten nevét énekelni annyit jelent, hogy a transzcendentális hangvibráción keresztül kapcsolatot létesítünk vele. Ezért ennek az éneklésnek ugyanolyan hatása van, mintha közvetlenül együtt lennénk Istennel.
Szokott-e Krisna csodákat tenni?
Mi Isten tényleges módszere az emberek hitének felébresztésére? A Legintelligensebb Alkotó a szelíd inspiráció módszereinek olyan működőképes hálózatát hozta létre, amely nemcsak a hit felébresztésére, hanem annak növelésére is alkalmas, továbbá a spirituális fejlődéshez szükséges lelki erőt is folyamatosan biztosítja.
Kapcsolj ki!
Fotóverseny az Instagramon!
Csinálj egy képet, amin almát eszel, tedd rá a #bocigram hashtagot, hívd meg pár ismerősöd, kövess be @csodaboci és #nyerj egy pólót!
Határidő: 2016.09.09 09:09
Bővebben »
Kolostorok Titka Hétvége
Ezt a képzést azok számára állítottuk össze, akik szeretnék felfedni a kolostorok titkát, és egy nagyon egyszerű, modern módon elsajátítani azt a tudást, amit a szerzetesek évezredek alatt gyűjtöttek össze.
Bővebben »
Recept
Zöld gazpacho – diétás nyári finomság
Egyszerű és végtelenül ízletes nyári leveskülönlegesség, ami a mediterán konyha egyik alapja. Vendégvárónak és fogyókúrázóknak is kiváló!
Bővebben »
Ételt az Életért
"Hála az ételosztóknak!"
Egy hölgy a sorból, akinek az ételosztás már csak emlék.
Bővebben »
Kincsek Krisna-völgyből
Új kiadvány – Saṁjhi-minták
A saṁjhi egy ősi, hagyományosan indiai díszítőművészet, ami az Úr Śrī Kṛṣṇa megjelenési helyéről, Vraja-dhāma környékéről terjedt el szerte a világban.
Bővebben »
Édes-csípős körtecsatni
Előfordul, hogy az asztalunkra kerül zsírosabb, nehezebben emészthetőbb preparáció is, ilyenkor jó ha van otthon valami finom emésztés segítő, mint például egy csípős-édes csatni. Ez a körte csatni ökológiai termesztésből származó összetevőkből áll.
Bővebben »
Lélek Palotája Budapest
India varázsa Fesztivál a Lélek Palotájában (Fotók)
Fergetegesen telt a nyárbúcsúztató fesztivál, ahol az indiai-védikus kultúra különféle szeleteit ismerhették meg a résztvevők. A nap fénypontja a védikus esküvő volt. A programon az Indiai Nagykövetség vendégművészei is részt vettek. Kocsány Kornél fotói – köszönjük!
Bővebben »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Jóga, meditáció, önismeret – őszi tanfolyamok főiskolánkon
Reméljük jól telt a nyarad, és friss energiákkal feltöltekezve kezded a szeptembert! Főiskolánkon nem csak az oktatás kezdődik el ilyenkor, hanem a tanfolyami részleg is teljes bedobással munkálkodik azon, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kurzust a testi-lelki átalakuláshoz.
Bővebben »
Videó
Az utolsó busz (színdarab)
Mi történik amikor egy ifjú szerzetesleány egy a történelemből nagyon is jól ismert, nem éppen jó szándékú, zűrös alakkal találkozik össze a sors furcsa elrendezéséből? A színdarabot az A.C. Nátaka Drámacsoport előadásában látjuk, melyet a Krisna-völgyi Búcsúban adtak elő 2016-ban.
Bővebben »
Égbolt
Csillagtitkok augusztus végére – mikor oldódik az égi feszültség?
Az elmúlt fél év fajsúlyos, problémákban és kihívásokban gazdag időszakát az égen is könnyedén végigkövethettük. Néhány fontos planéta jelölte nekünk ezeket a konfliktusokat. Ezek a bolygók éppen a mostani hetekben állnak a legszorosabban...
Bővebben »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2016
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*