Haré Krisna hírlevél
Önfejlesztés és pihenés okos egyensúlya
Indiai Vegán Gasztrofesztivál a Lélek Palotájában
A rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, és az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik, a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik, aromás italok, fűszeres rizsek, a mungóbab leves és az izgalmas édességek. Október 9-én.
Krisna-völgy – mennyország a földön (videó)
Krisna-völgy egy közel 300 hektáros farmközösség, Európa legnagyobb ökofaluja, amelyet 1993-ban alapítottak értelmiségi fiatalok, Sivaráma Swami vezetésével. Az ő szívéből pattant ki Krisna-völgy ötlete egyfajta felajánlásként lelki tanítómestere számára. A völgy működésével megvalósítja guruja, Sríla Prabhupáda mottóját, az “egyszerű élet, emelkedett gondolkodás” elvét a gyakorlatban.
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak »
Motiváció
„Aki képes úgy visszavonni érzékeit az érzékszervek tárgyairól, mint ahogyan a teknősbéka húzza be páncéljába végtagjait, az rendíthetetlenül megállapodott a tökéletes tudatban. A megtestesült lélek elállhat az érzéki örömöktől, ám az érzékek tárgyai utáni vágy megmarad. Ha azonban egy felsőbbrendű ízt tapasztalva hagy fel az érzéki élvezettel, tudata rendíthetetlenné válik.”
(Bhagavad-gítá 2.58-59.)
Öko
Az aszalás története: Eljárások és eszközök
Az aszalás-szárítás hosszú történelmi múltra tekint vissza, más-más korokban, a technika különböző fejlettségi szintjein eltérő módszereket alkalmaztak. Melyiket válassza a többféle lehetőség közül az, aki ma aszalásra adja a fejét? Mik az előnyei és hátrányai az egyes eljárásoknak?
Bővebben »
Életmód
Minden testalkat alkalmas jógázásra?
Valószínűleg sokunkban felmerült már a kérdés, vannak-e jógaalkatú, jellemzően jógára született emberek, illetve olyanok, akiknek a jóga nem való? Mit tehetünk, ha például túlsúlyosak vagyunk?
Bővebben »
Bővebben »
Kapcsolj ki!
A reinkarnáció tudományos bizonyítékai (Eger)
Az India Spirit előadássorozat keretében szeptember 28-án (szerda) 18 órától vetítéssel egybekötött előadást tartunk Egerben a Tűzoltó tér 5. szám alatt, a Govinda étterem épületében.
Bővebben »
Lélekvándor Klub a tatai Cseke-tóhoz
Szeptember 25-i túránk során a Tóvároskert vasútállomásától elsétálunk a Cseke-tóhoz. A Cseke-tó Tata egyik nevezetessége, a festői szépségű Angolkert közepén helyezkedik el. A tavon több sziget is található, a tó körül pedig sétány vezet.
Bővebben »
Dharma Est Kecskeméten
Várunk benneteket szeretettel, építő előadással, beszélgetéssel, és finom ízekkel! A részvételi szándékot az eseményben kell jelezni.
Bővebben »
Mantra Piknik Budapesten
A zenés élmény egészen új dimenzióit nyitja meg a hagyományos indiai dallamokat és mantrákat nyugati örömzenéléssé fokozó spontán mantra-estek sora. Parkokban, köztereken, amíg csak jókedvvel és szusszal bírják a résztvevők. A program ingyenes, bárki csatlakozhat, kihagyni pedig tényleg nem érdemes.
Bővebben »
Bővebben »
Kolostorok Titka Hétvége lombhulláskor
Ezt a Krisna-völgyi képzést azok számára állítottuk össze, akik szeretnék felfedni a kolostorok titkát, és nagyon egyszerű, modern módon elsajátítani azt a tudást, amit a szerzetesek évezredek alatt gyűjtöttek össze. Szeptember 23-25.
Bővebben »
Recept
Kóstolj bele az ájurvédába! – Hémangi új szakácskönyve
Mit találsz a legújabb, októberben megjelenő kötetben? Az ájurvéda gyakorlati tanításait, a különböző testtípusok jellemzőit, ájurvédikus étrendeket, az ízek szerepéről szóló leírást, színes ételfotókat, 70 kipróbált receptet és alaprecepteket pl. ghí és házisajt készítés, 136 oldalon.
Bővebben »
Fűszeres sült cukkini
A nyár végére már szinte az ember „fülén jön ki” a cukkini, ami egyébként az egyik legkönnyebb, legegészségesebb, és ezért pl. fogyókúrában is bátran használható ételünk. Egy könnyű indiai elkészítési mód új köntösben tünteti fel nyári kedvencünket.
Bővebben »
Ételt az Életért
Finomságok a nyári táborba
Alapítványunk idén nyáron is támogatta a rászoruló gyermekek táboroztatását. A Pest megyei Kartal és Hatvan térségéből származó gyermekek a Balaton partján töltötték a nyár egy hetét. Hozzájárulásunk a gyermekek élelmezésének azt a részét alkotta, melyet a szülők már nem engedhettek meg maguknak.
Bővebben »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Spiritualitás felsőfokon – nyitott főiskolai kurzusok
Örömmel tájékoztatunk egy különleges lehetőségről. A Főiskolánk – idén először! – lehetőséget nyújt arra, hogy a levelező oktatás egyes kurzusain olyanok is részt vegyenek, akik nem hallgatóink. Ily módon bárki megismerheti a Főiskola különleges tudásanyagának bizonyos területeit.
Bővebben »
Jóga, meditáció, önismeret – őszi tanfolyamok
Reméljük, jól telt a nyarad, és friss energiákkal feltöltekezve kezded a szeptembert. Főiskolánkon nemcsak az oktatás kezdődik el ilyenkor, hanem a tanfolyami részleg is teljes bedobással munkálkodik azon, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb kurzust a testi-lelki átalakuláshoz.
Bővebben »
Krisna-völgy Biofarm
Bio Sütőtök Nap Krisna-völgyben
Ha szereted az őszi táj ezernyi árnyalatának szépségét, ugyanakkor tudásod is szívesen gazdagítanád, itt a helyed ezen a napon, hogy a Krisna-völgyi tájban gyönyörködj és az októberben szüretelt sütőtökről minél többet megtudj!
Bővebben »
Turisztika és programok Somogy szívében – a Civil Rádióban
Csak kevesen sejtik Krisna-völgyről, hogy egy egész évben látogatható turisztikai helyszín, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek India kultúrájával és filozófiájával, valamint az önellátás alapjairól is bővíthetik ismereteiket.
Bővebben »
Kincsek Krisna-völgyből
Könyvajánló: Beszélgetések az önellátásról
Szeretnéd tudni, hogyan kell zöld háziszereket készíteni? Van kiskerted és érdekelnek a növénytársítások? Szívesen főzöl be zöldségeket, gyümölcsöt, de nem érted, miért áll el, ha nincs benne tartósítószer? Mindezt megtudhatod olvasmányos, képekkel ellátott könyvünkből.
Bővebben »
Videó
Mahábhárata – filmsorozat magyar felirattal
Az ősi indiai eposz, a Mahábhárata történelmünk legnagyobb volumenű irodalmi műve, amely a híres kuruksétrai csata több évtizedes előzményeit, és az isteni birodalom sorsát dolgozza fel. A fantasztikus eposz most magyar felirattal részenként elérhető.
Bővebben »
Égbolt
A szeptemberi égbolt titkai - a várva várt enyhülés
Hosszú hónapok után végre enyhülnek a fojtogató és káros hatások az égbolton, igazán harmonikus, kiegyenlített heteknek lehetünk szemtanúi. Minek kedvez igazán ez a két hét?
Bővebben »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2016
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*