Haré Krisna hírlevél
Egy szelet kultúra, ami összehoz
Indiai Vegán Gasztrofesztivál – ízkavalkád vasárnap
Amellett, hogy rengeteg finomságot végigkóstolhatnak, a rendezvényen résztvevők számos szakács bemutatóját tekinthetik meg, személyes kérdéseket tehetnek fel és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják. Megismerkedhetnek India különleges fűszereivel, és az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek a csatnik, a lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik, aromás italok, fűszeres rizsek, mungóbab leves és izgalmas édességek. Október 9-én.
lelekpalotaja.hu
Vallásközi ételosztás az Élelmezés Világnapján
Az Ételt az Életért Program, a Krisna-hívők szegényélelmezési missziója idén már a harmadik kiemelt fővárosi ételosztását rendezi meg a belvárosban, a Blaha Lujza téren. Az előző évekhez hasonlóan ezúttal is több vallási felekezet csatlakozik az akcióhoz, az együttérzés és kegyesség jegyében.
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak »
Motiváció
„„Csak akkor szilárd valaki az önmegvalósításban, és csak akkor hívják jógínak (vagy misztikusnak), ha teljesen elégedetté vált megszerzett tudása és annak megvalósítása által. Az ilyen ember transzcendentális szinten áll, s önfegyelmezett. Mindent egyenlőnek lát, legyen az kavics, kő vagy arany.””
(Bhagavad-gítá 6.8.)
Öko
Az önfenntartás trükkjei Krisna biokertjéből
Májustól októberig terem a cukkíni a fóliasátorban, túlnőve a szabadban ültetett bokrokat. Több mint két métert nőnek a tövek, annak ellenére, hogy a cukkíni alapvetően inkább bokros fajta. Aki teheti, hagyjon mindig a fóliában vagy üvegházban pár tövet, így megspórolva a második vetést a szabadban.
Bővebben »
Életmód
Jóga kontra kávé, cigi, alkohol
Cigizhetek-e, kávézhatok-e, illetve ihatok-e alkoholt, ha jógázni járok? Összeegyeztethető-e az élvezeti cikkek fogyasztása a jógaszemlélettel, életmóddal?
Bővebben »
Változatos vegán étrend? – Interjú Stőhr Grétával
A vasárnapi Gasztrofesztiválon is talákozhatunk Grétával, a vegán séffel, akit egy személyes probléma arra ösztökélt, hogy korábbi hagyományos, vegetáriánus étrendjéről áttérjen a tisztán növényi étrendre.
Bővebben »
Lélek+Bölcselet
Mit jelent az om szótag a védikus mantrákban?
Amikor egy önmegvalósításra törekvő jógi a Legfelsőbb Úrra gondol, vagy meg akarja szólítani Őt, akkor Hozzá fordulva odaadó hangulatú imákat ajánl fel Neki. Ezek az imák és mantrák számos olyan néven szólítják meg Istent, amelyek a Védák általi kinyilatkoztatás révén mind örök nevei Istennek.
A lelki élet és az anyagiak egyensúlya – hogyan valósítsd meg?
Dívali éjjelén Indiában milliók gyújtanak lángot, hogy becsalogassák a Szerencse Istennőjét otthonukba. A hívők azonban tudják, hogy ez a fény, ez a láng nem pusztán egy meggyújtott mécses vagy ghí-lámpás, hanem az embernek magának kell világítani, az ember maga kell legyen a tudás által felnyílt szemű világító fáklya – aki jó esetben másoknak is Napként ragyog.
Kapcsolj ki!
A fenntartható elégedettség tényezői - klubest
Miként érthetjük meg a minket érő események mozgatórugóit, hogy folyamatos elégedettséget tapasztalhassunk a gyakran nagyon nehéz megpróbáltatásaink alatt is. Október 11. 18 óra, Govinda Étterem
Bővebben »
Bölcs Ifjak Találkozója és védikus önismereti programok (Debrecen)
Az október a tudatosság hónapja. Nagyon fontos, hogy tisztában legyünk létezésünk alapjával: hogy szellemi lelkek vagyunk. A lélek szimptómája pedig a tudat; az, hogy tudatosak vagyunk. Ezek a BIT témái.
Bővebben »
Vega Est a Magnet Házban
A vegetarianizmus ősiségéről, receptekről, konyhatrükkökről Dharmista déví dászí, polgári nevén Fábián Dóra mesél majd a vega esten. A program ingyenes, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak! (Október 10.)
Bővebben »
Indiai főzőtanfolyam (Debrecen)
Tanfolyamunkon megtanulhatjátok, hogyan készül az élesztő és sütőpor mentes indiai kenyérféle, a csapáti, a csicseriborsóliszt-bundában sült zöldség, a pakora, a különleges egytálételek zöldségekből, indiai néven szabdzsik, és hozzá az édes-csípős mártás, a csatni. Október 22.
Bővebben »
Önismereti és életvezetési előadás a védikus pszichológia segítségével
Ha érdekel, mit mond a védikus pszichológia önnön magunk, embertársaink és környezetük megismeréséről, gyere el előadásunkra! Október 16.
Bővebben »
Recept
Mennyei ajvár – hagyma nélkül
"A mediterrán túrák emlékezetes gasztronómiai élménye volt a paprikakrém, aminek utánozhatatlan ízét évtizedek elteltével sem tudtam elfelejteni." - állítja Kun András, az Öko-völgy Alapítvány kutatója.
Bővebben »
Padlizsánkrém az almáriumba
A nyárvégi-őszi padlizsán dömping jó lehetőség arra, hogy feltöltsük a kamránkat ízletes szendvicskrémmel. Megfelelő módon eltéve a következő szezonig eláll. A padlizsánkrém nagyszerű étel egyszerűen kenyérre, pirítósra kenve, de felhasználhatjuk főtt vagy sült ételekbe, szószokba is.
Bővebben »
Ételt az Életért
Heti Betevő - akció Pécsett
Tudvalevő, hogy szeretünk más lelkes szervezetek önkénteseivel összefogni, hogy így megsokszorozzuk akcióink hatékonyságát. Egy szeptember végi hétvégén Alapítványunk önkéntesei ezúttal olyan ételosztást rendeztek, melyben csapattársaink a Heti Betevő mozgalom lelkes tagjai voltak.
Bővebben »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Jóga és bölcsesség – sajátítsd el felsőfokon Főiskolánkon
Főiskolánk tanfolyamain mélyebb ismereteket szerezhetsz a védikus kultúráról és filozófiáról. Elsajátíthatod a kezdő és haladó hatha-jóga gyakorlatokat, melyek segítenek a testi egészség, a szellemi egyensúly és a belső béke elérésében.
Bővebben »
Krisna-völgy Biofarm
Bio Sütőtök Nap Krisna-völgyben
Ha szereted az őszi táj ezernyi árnyalatának szépségét, ugyanakkor a tudásodat is szívesen gazdagítanád, itt a helyed ezen a napon, hogy a Krisna-völgyi tájban gyönyörködj és az októberben szüretelt sütőtökről minél többet megtudj. (Október 16.)
Bővebben »
Facebook esemény »
Narancsos gyömbérszörp – ökológiai termesztésből
A meghűléses, nedves időszakra kiváló segítség lehet a gyömbér, amely antiszeptikus, melegítő hatású, mégis fél órával a fogyasztás után a gyomor- és béltraktusban már nem maró hatású. Ázsia melegítő kincse kellemes aromát ad a szörpnek, amely így a kisgyermekek kedvence is.
Bővebben »
Videó
A boldogság, mint tudatszint (előadás)
Egész életünkben rohanunk, tanulunk, dolgozunk, keressük, vagy éppen önmegvalósítjuk magunkat, mégis csak nagyon kevesen mondhatják el magukról, hogy igazán boldogok. Miért nem tanuljuk meg már az iskolában, hogyan lehetnénk boldogok? Mit tehetünk, hogy tartósan elégedettek legyünk?
Bővebben »
Égbolt
Milyen tevékenységeknek kedvez az októberi csillagállás?
Bár az utóbbi 150 évben a fényszennyezés és szmogszennyezés miatt a nagyvárosokból szinte alig látszanak a csillagok és csillagképek, s ezáltal szinte elvesztettük természetes kapcsolatunkat az égbolttal, tanításait az asztrológia tudományán keresztül ma is hasznosíthatjuk életünkben.
Bővebben »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2016
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*