Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
Európa egyetlen államilag elismert jógamester diplomája Főiskolánkon
A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester és vaisnava teológia szakokra hirdet felvételt a 2017/2018-as tanérve, amelyekre akár már most, vagy 2017. május 22-ig bármikor lehet jelentkezni. Olyan szakmát szeretnél, ami mély filozófiai tudást ad, ami jót tesz az egészségednek, egyedi és valóban boldoggá tesz? Ismerd meg főiskolánkat!

BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak »
Motiváció
„Az Istenség Legfelsőbb Személyisége így szólt: Óh, Pártha! Amikor az ember lemond az érzékkielégítésre irányuló valamennyi vágyról, melyet az elme kitalációja hoz létre, s ekképpen megtisztult elméje egyedül az önvalóban talál elégedettségre, akkor azt mondhatjuk róla, hogy tiszta, transzcendentális tudata van.”
(Bhagavad-gítá 2.55.)
Öko
Az indiai Govardhan Ökofalu kapta az ENSZ Turisztikai Világszervezete díját
A Govardhan Ökofalu egy 30 hektár területű fenntartható gazdálkodást folytató farmközösség és elvonulóközpont, amely a Sahyadhri hegységben, az indiai Mumbaitól 108 kilométerre délre található.
Bővebben »
Ökofalu találkozó Krisna-völgyben
Közeledik a XVI. Téli Élőfalu Találkozó, amelyet idén február 10-12. között újra az Öko-völgy Alapítvány szervez, helyszíne pedig az alapítvány mintaterülete, Európa legnagyobb biofalva, Krisna-völgy.
Bővebben »
Bölcsesség
A hagyományos oktatási rendszer továbbélése a mai Indiában (Videó)
Milyen a mai indiai oktatási rendszer, mit őrzött meg a hagyományos ősi, védikus rendszerű oktatási és tudásátadási sémákból és struktúrákból és mi az, amit ma a világ tanulhat Indiától? Előadó: Mr. Vijay Khanduja, az Indiai Köztársaság Magyarországi Nagykövetségének első titkára.
Bővebben »
Életmód
A legjobb növényi fehérjeforrások
Testsúly-kilogrammonként 1 g fehérjebevitel bőségesen elég napi szinten, feltéve, ha megfelelően megemésztjük és beépítjük. Tehát még annak sem kell napi 2-3 g/kg fehérjét fogyasztania, aki rendszeresen edz és sportol.
Bővebben »
A core-izmok erősítése 20 percben
Gauranga Das nagyszerű sorozatát Kornhoffer Tünde női jógaterapeuta kicsit nőiesítette, így egy könnyedebb sorozatot ajánl, melyet az is biztonsággal gyakorolhat, aki például szoptat, vagy régen jógázott már.
Bővebben »
Recept
Bengáli vajas paradicsomleves
E századeleji recept kétségtelenül nyugati hatásról árulkodik, hiszen liszttel sűrítik, fűszerezése azonban bengáli hagyományokat őriz. A bengáli paradicsomleves télen és nyáron egyaránt kellemes, frissítő első fogás lehet, csípősebb verzióban a téli hideg ellen is hatásos védekezés.
Bővebben »
Lélek Palotája Budapest
A vegetarianizmus alapelvei az Ájurvéda szemszögéből
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, akik szeretnének egészségesen, testtípusának megfelelően, erőszakmentesen táplálkozni. Ajánljuk mindazoknak, akik a tudatos táplálkozás mellett döntöttek vagy dönteni szeretnének.
Bővebben »
Vega Kaland 2 alkalmas indiai főzőtanfolyam
Az oktatás tematikája: mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat, majd a második alkalommal mélyítjük és színesítjük az indiai gasztronómia adta lehetőségeket.
Bővebben »
Kapcsolj ki
Közösségi programjaink
Csatlakozz klubunkhoz, ahol megvitatjuk az élet nagy kérdéseit, megismerjük az ezekre vonatkozó indiai bölcseleteket, kipróbáljuk a tradicionális indiai zenei stílusokat néhány keleti hangszerrel, és megtanulunk elkészíteni pár egyszerű, de népszerű vega ételt. Szerdánként este fél hattól.
Egri Govinda Klub » Védikus pszichológia és személyiségfejlesztő tanfolyam »
Evolúció és/vagy teremtés?
A közkeletű evolúcióelmélet szerint az élet minden formája csupán véletlenek és kiválogatódás eredménye. Azonban vannak olyan merész tudósok, akik amellett érvelnek, hogy az élő szervezetek komplexitása egy felsőbb, intelligens tervezőre utalnak, ahogy azt a monoteista vallások is állítják.
Bővebben »
Videó
Jaya Radha Madhava
Sikeres kezdés után lelkesítő folytatás, Dj. Gada, vagy teljesebb nevén Gadabhrit dasa és az énekesnő, Anjavati devi dasi újabb tradicionális indiai dalt ültett át elektronikus alapokra.
Bővebben »
Égbolt
Januári fordulatok az égi játékban
A Földről szabad szemmel utolsóként jól látható bolygó, a kékes-jeges fényű Szaturnusz közel 30 esztendős égi pályáján nagy változásra készül, új helyzetbe, a Nyilas csillagképbe lép át, amit a Bakban járó Nap miatt szinte kézzelfoghatóan érzékelhetünk. Az idő, a sors, a karma, a nagy terhek és kihívások bolygója új feladatok elé állít bennünket.
Bővebben »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2016
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*