Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
II. Magyarországi Henna Fesztivál és Indiai Szépség Nap
A keleti kultúrának mindig nagy vonzereje volt a nyugati országokban. A fűszeres ízek, az aromás illatok, a gyönyörű kelmék, a gazdagon kidolgozott ékszerek, az egzotikus táncok, a tradicionális hangszerek és dallamok, az ősi bölcsesség, az asztrológia, az Ájurvéda, és a jóga, mint egyfajta kuriózum ragadta meg a figyelmet. A Hennafesztiválon és Indiai Szépségnapon mindebbe bepillantást nyerhetsz.
Bővebben »
Gyermeknapi ételosztás az óbudaiaknak, játszóház mindenkinek!
Az Ételt az Életért Alapítvány nagyszabású ételosztással egybekötött játékos fesztivált rendez Gyermeknap alkalmából Óbudán, a Flórián téri parkolóban, 2017. május 27-én, szombaton, 11 órai kezdettel. Gyermeknap alkalmából ingyenesen igénybevehető játékos programokkal is kedveskednek a szervezők, bármely odaérkező kicsinek, vagy családnak.
Bővebben »
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »


Motiváció
„A jóga állapota eltávolodást jelent minden érzéki tevékenységől. Érzékeinek összes ajtaját bezárva, elméjét a szívre összpontosítva, életlevegőjét a koponya felső részében tartva az ember megszilárdulhat a jógában.”
(Bhagavad-gítá 8.12.)
Bölcsesség
Hogyan lehet a Krisna-tudatot a hétköznapokban gyakorolni?
Sokszor éri a vallásos embereket az a vád, hogy csak a templomban vallásosak igazán. Van, akire ez nem igaz. De mit tehet, mit tesz egy hívő a hétköznapokban azért, hogy vallását a rohanó mindennapokban is megélhesse, gyakorolhassa.
Bővebben »
Életmód
A csodálatos henna (Kiadvány ajánló)
Megjelent a Lāl Kiadó legújabb kiadványa, amely egy csodálatos növény, a henna több évezrednyi sikerének titkát mutatja be. Habár a legtöbben egy kiváló, természetes hajfestékként ismerik, de ezen kívül már több, az ókorból származó bizonyíték található a világ ősi kultúráiban, ahol a hennát alkalmazták gombásodásra, lázra, vérzés csökkentésére és sebek kezelésére, stb
Bővebben »
Recept
Alu began – krumpli-padlizsán szabdzsi Krisna konyhájából
Rendkívül gyorsan elkészíthető, ízletes indiai főétel. Nem túl száraz, inkább a leveses szabdzsik közé tartozik, de ha valaki sokáig szárazon pirítja sült csemege hatást kelthet. A padlizsán sütésénél figyelni kell arra, hogy jó barnára süssük, ellenkező esetben nyákos, halízű dolgot kapunk.
Bővebben »
Öko
Ruhamosás kézzel... van alternatíva áram nélkül?
Van, bizony! Azoknak figyelmébe, akik önellátó rendszerük kiépítésén fáradoznak, és természetesen azoknak is, akik áram hiányában kézzel mosnak (mint például a Krisna-völgyiek).
Bővebben »
Krisna-völgy
Krisna-völgyi belépőjegyekkel kedvezményesen vehető igénybe számos programlehetőség Somogyban!
Újdonság! Belépőnkkel máshol is szívesen látják. A kaposvári Virágfürdő, Katica tanya, Szennai Skanzen, Zselici Csillagvizsgáló, Meistro Lovas klub, Szász Endre Kastélymúzeum, Míves Magar Kézműes Termékek Boltja kedvezményt biztosít, ha nálunk is jártak. Használja ki a lehetőséget!
Kedvezmények, belépőjegyek »
Környékünk »
Ételt az Életért
Akikhez a segítség híre sem jut el – összefogás a fedél nélkül élőkért (Videó)
Az év eleji fagykrízis során számos humanitárius tevékenységet végző szervezet összefogott a JCDecaux céggel, hogy a fedél nélkül élő személyek számára tájékoztatást nyújthassanak az őket érintő ételosztásokról és menedékhelyekről. Az Ételt az Életért és más civil szervezetek azért dolgoznak, hogy minél több család tudjon otthonában maradni, fenntartva ott a közmű szolgáltatásokat, hogy rendezhessék életüket, és minden nap legalább egyszer meleg étel kerüljön az asztalra.
Bővebben »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Szeretnéd testi-lelki feltöltődéssel tölteni a nyaralásodat?
Érdekel az egészséges táplálkozás, a személyiségfejlesztés, a stresszkezelés és a jóga? Akkor várunk szeretettel 1 hetes nyári életmód táborunkba a somogyvámosi Rádhé Resortban!
Bővebben »
Bhaktivedanta Jógaközpont Csillaghegyen
Tanfolyamaink mindenki számára nyitottak, a jóga, az Ájurvéda, a védikus asztrológia és filozófia témaköreiben. Hatha jógaóráink hétköznaponként és hétvégenként is látogathatóak!
Bővebben »
Lélek Palotája Budapest
Indiai vegán főzőtábor
Igazi kikapcsolódás a kikapcsolódni vágyóknak! A tábor során betekintünk India tradicionális konyhaművészetébe a számos ínycsiklandozó fogásokon keresztül. Tudtad, hogy élesztő nélkül is lehet finom, gyorsan elkészíthető kenyérfélét sütni? Mindezt akár pillanatok alatt?! Szeretnéd megtanulni? Itt a lehetőség!
Bővebben »
Videó
Egy szerzetes üzenete
Sivaráma Swami a manchesteri támadás után készített videóüzenetet. Imádkozzunk az áldozatokért és a bajba került családokért!
Videó »
Égbolt
Nap a Bikában és önmagunk leküzdése május végén
A csillagok tánca május végén és június elején. Mi jellemzi a Bika nap- vagy holdjegyűeket, és ascendensűeket? Mire jó ez az időszak és hol vannak a hétköznapokban a buktatók?
Bővebben »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2017
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*