Haré Krisna hírlevél
Kiemelt
XII. Létkérdés konferencia: Szegény gazdagok - gazdag szegények?
A 2017. november 9-én sorra kerülő XII. Létkérdés Konferencia a gazdagság és szegénység témáját járja körül több oldalról. Nem célunk aktuálpolitikai témák megvitatása vagy a jelen társadalmi állapotok részletes elemzése; a neves társadalomtudósok és vallási képviselők szélesebb perspektívában vizsgálják a szegénység és gazdagság témakörét. A belépés ingyenes! Előadóinkról és a programról bővebb tájékoztató a rendezvény honlapján.
Tovább »
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Motiváció
"Amint a megtestesült lélek állandóan vándorol ebben a testben a gyermekkortól a serdülõkoron át az öregkorig, a halál pillanatában is egy másik testbe költözik. A józan embert azonban nem téveszti meg az efféle változás."
(Bhagavad-gítá 2.13.)
Bölcsesség
A lemondás hiányának eredményei
Vannak emberek, akik naponta több órát meditálnak, vagy mindennap eljárnak a templomba, van, aki minden nap elolvassa a teljes Bhagavad-gītāt, vagy van, aki órákat áll az istenszobrok előtt imákat mondva, de közben valójában mire gondolnak? Anélkül, hogy távol tartjuk magunkat fizikai és mentális szinten is az érzékek tárgyaitól nem tudunk „leszokni” az anyagi gondolatokról...
Tovább »
Lelki szilárdság a vegetarianizmusban
Számos okból választják egyre többen a húsmentes étkezést, és változó, ki mennyire kitartó emellett a táplálkozási forma mellett. A döntés indoka és az elkötelezettség mértéke természetesen összefügg.
Tovább »
Életmód
Jóga és agykontroll (Videó)
Hogyan változtasd meg éltedet, gondolkodásmódodat, egész elméd működését egy speciális jógafolyamat segítségével? Bhaktipáda dász előadása.
Tovább »
Öko
“A családi önellátás alapjai” tanfolyam
Az Öko-völgy tanfolyamain személyesen találkozhatsz, kérdezhetsz “Beszélgetések az önellátásról” könyvsorozatunk szerzőivel. Elsőként Krisna-völgy környezetgazdálkodási referense: Pőcze Vilmos (Pártha dász) adja át tapasztalatait egy fél napos tanfolyam keretében.
Tovább »
Ételosztás
Szegényélelmezési világnap – újabb 1500 adag étel és csomag került családokhoz
Galéria »
Szolnoki ételosztásunk »
Édességfesztivál után: Iskolásokat láttunk vendégül édes csemegékkel »
Már most készülünk a Karácsonyi Ételosztásra – támogasd munkánkat!
Az adventi időszak számunkra kemény munkával, szorgos készülődéssel telik. Országszerte zajló ünnepi ételosztásaink során 10 ezer adag meleg étel és 100 tonna élelmiszer jut idén is a családok asztalára. Támogasd munkánkat a 13600-as Adhat Adományvonalon keresztül a 33-as kódot tárcsázva, hívásonként bruttó 250 Ft-tal. Legyen bőséges minden család karácsonya! Köszönjük!
Online is adományozhatsz »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Izgalmas kurzusok az ősz utolsó hónapjaiban
Novemberi programok a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolán! Az ősz utolsó hónapjában is sok izgalmas témával várunk.
Tovább »
November 16-17.: Nyílt napok Főiskolánkon!
Kinek érdemes részt vennie a nyílt napokon? Bárkinek, aki egy jó hangulatú napra vágyik, és aki érdeklődik a Főiskola államilag elismert, diplomát adó képzései iránt!
Tovább »
Lélek Palotája
Adventi nyers vegán édességkészítő workshopok
Te is az erőszakmentes táplálkozás híve vagy? Szeretnéd Te magad elkészíteni az édességedet, ami egészséges és biztonságos alapanyagokból készül? Szeretnél megtanulni néhány egyszerű, gyors és finom édesség receptet? Akkor gyere el hozzánk! Klasszikus és adventi nyers vegán ízek.
Nyers vegán édességkészítő workshop »
Adventi nyers vegán édességkészítő workshop »
Kapcsolj ki!
Lámpásajánló napok – november 4-én utoljára!
Esténként a templomokban és szent helyeken tisztított vajból (ghí) készült lámpásokat, lángot ajánlanak a hívek az Úr Dāmodara formájának. Hazánkban Krisna-völgyben este fél 7-kor, Budapesten fél 8-kor történik ez, amihez bárki csatlakozhat.
Tovább »
Mantra-Yoga Estek a Debreceni Govindában
A Debreceni Govindában minden pénteken 18 órától zenés meditációs programokkal várunk Benneteket a Mantra–Yoga Esteken. Ismerkedjetek meg egy ősi, védikus mantrával, kapcsolódjatok be egy közös meditációba, és énekeljetek velünk!
Tovább »
Videó
Minden, amit nem mondanak el a halálról
Sivaráma Swami a halálról, az élet legnagyobb és legfontosabb, egyben pedig legnehezebb átalakulásáról beszél. A haláltól mindannyian félünk, de valóban meghalunk, vagy esetleg a szemléletmódunkban van a hiba?
Megtekintés »
Égbolt
Valódi lelki tanulnivalók – az Égbolt november elején
A belső egyensúly megteremtésének kihívásai és feladatai november elején. Bolygókonstelláció a Mérleg csillagképben, és a Szaturnusz új tanításai a következő 2.5 évre.
Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2017
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]

*|LIST:ADDRESSLINE|*