Haré Krisna hírlevél
A legfantasztikusabb nyári fesztiválok

Búcsú a 25 éves Krisna-völgyben

Július 20-22. között rendezzük meg idén a Krisna-völgyi Búcsút. A háromnapos családi élményfesztivál középpontjában India színei, hangulata, művészete, kultúrája és tudáskincse áll. A vegán, mediterrán, magyaros és indiai gasztronómiai finomságok mellett egésznapos színpadi program vár, az iskola épületében játszóház, a tehenészet körül az önfenntartással kapcsolatos érdekességek, szabadtűzön és tandori kemencében készült csemegék várnak. A Valóság show szigeten kipróbálhatod, milyen az indiai viselet és életmód, a Karma labirintusban saját sorsod útvesztőiben mélyedhetsz el, de idén először rendezzük meg a Holit, a színek ünnepét.
Információk»

Kövesd a Búcsú eseményeit a facebookon:
Facebook»

A legszebb a képek a Szekérfesztiválról

Június 30-án Szekérfesztivált tartottunk a fővárosban.

Tovább a képekhez»


A Zoom.hu képriportja: Tovább a riporthoz»


További érdekességek:

krisna.hu cikk »

Szekérfesztivál aloldal »

Facebook esemény»



Motiváció
„Azok, akik az odaadó szolgálat e maradandó útját járják, s Engem tekintve legfelsőbb céljuknak nagy hittel teljesen elmerülnek ebben, azok nagyon-nagyon kedvesek Nekem.”
(Bhagavad-gītā 12.20.)
BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Bölcsesség

Hogyan hagyta el Krisna az anyagi világot?

Az Úr Krisna időről időre megjelenik a Föld történetében. „A jámborok felszabadítása, a gonoszok megsemmisítése, valamint a vallás elveinek visszaállítása végett korszakról korszakra megjelenek Én.”

Tovább »

Mi a karma?

A karma egyike azoknak a témáknak, amelyről a legtöbben alig tudnak, ezáltal csak kevesen értik meg bonyolultságát, szövevényességét.

Tovább »
Életmód

Az inzulinrezisztencia jógaterápiája

Az inzulinrezisztencia azt jelenti, hogy szöveteink a normálisnál kevesebb glükózt képesek csak felvenni inzulin jelenlétében, így jóval magasabb inzulinmennyiségre van szükség a megfelelő vércukor-anyagcsere fenntartásához.

Tovább »
Öko
Isodyana: Krisna-völgy botanikus kertje
A 11 hektáros botanikus kert egy nyugat-bengáli archaikus szent ligetről (Isodyana) kapta a nevét. Helytörténeti szempontból érdekes, hogy Somogyvámos két legidősebb fája is a területen él. A millennium idején, 1896-ban a falu lakói elültettek hét kocsányos tölgyet a hét vezér emlékére, amelyből mára kettő maradt életben, és a táj meghatározó elemei.

Tovább »
Recept
Meggyes morzsás süti – gyors nyári finomság
Ha itt a meggy, a cseresznye és barack szezon, ez a recept számtalan verzióban elkészíthető. Ki ne hagyjátok! Ráadásul mosogatással együtt 1 óra alatt készen van.

Tovább »
Krisna-völgy
Van egy hely Magyarországon, ahol minden egy kicsit indiai
Mudra László képriportja az origon.
Tovább »
25 éve várja vendégeit Krisna-völgy
Az évente megrendezésre kerülő Virágünnep mellett a 25 éves Krisna-völgy nyitórendezvénye és a Jóga Világnapja alkalmából különböző különleges programokon vehettek részt a vendégek május 23-án.
Tovább »
Ételt az Életért
Gyereknapi játszóházak
Május végén 800 csomaggal kedveskedtünk kifejezetten az óbudai rászoruló családoknak. Az ételosztás mellett gyermeknapi programokkal és finomságokkal is készültünk a családoknak. Mikepércsen szintén programokkal vártuk a legkisebbeket.

Tovább »
Lélek Palotája
India Varázsa Fesztivál
Neked mi jut eszedbe Indiáról? Ízek? Mantrák? Szerelmek? Netán a sáfrány színben pompázó vidám szerzetesek, akik dalokat énekelnek az utcán? Esetleg az Ájurvéda, azaz az Élet tudományának örök érvényű szabályai? Ha még sosem jártál Indiában, akkor mi elhozzuk Neked.
Tovább »
Kezdő és haladó vegetáriánus főzőtanfolyamok
Haladó Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegán főzőtanfolyam
Tovább »

Kezdő Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegán főzőtanfolyam
Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Utófelvételi lehetőség főiskolánkra
Augusztus 6-ig lehet utófelvételire jelentkezni a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester és vaisnava teológia szakára.
Tovább »
Jóga-Életmód Pont a Krisna-völgyi Búcsúban
Látogass el július 20-22. között a Krisna-völgyi Búcsúba és keresd meg Főiskolánk sátrát. Fantasztikus programokkal várunk!
Tovább »
Kapcsolj ki!
Kolostorok Titka Hétvége (Krisna-völgy)
Ez a hétvége azoknak szól, akik elég bátrak, hogy nekivágjanak egy olyan belső zarándokútnak, ahol az önvaló szabadsága a cél. Itt megértheted például a különbséget önmagad és a testedtől függő hatások és körülmények között. Gyere el, éld át ezt a felejthetetlen élményt!
Tovább »
Ayurveda Hétvége (Krisna-völgy)
Az ayurveda szó azt jelenti: a hosszú élet tudománya. E tudás alapján megtudható, mire van szükség, hogy egészségesek maradjunk. Gyere el, ha szeretnéd megtudni, milyen test-típusba tartozol, milyen ételek jók neked és milyenek nem, ha szeretnéd megérteni, mit akar neked kommunikálni a tested és mit kell vele csinálnod ilyenkor.

Tovább »
Környezetvédelem holisztikus megközelítésben (Szeged)
Ha változást akarsz, légy Te az első, aki változtat! Grantha-raja Dasa következő interaktív előadása során a természet zömmel emberi okú pusztulásának komplex kérdéséről, a tartós és rövidtávú megoldásokról, és az egyéni felelősség fontosságáról beszélgetünk. Szeretettel várunk, ha Te is úgy érzed, tenni kell a Földért!
Tovább »
Lelki béke és mantra-meditáció (Debrecen)
A Debreceni Govinda szeretettel vár minden érdeklődőt hétfőtől péntekig reggeli programjaira és péntek esténként zenés meditációs yoga-estjeire. A Govindában zenével és tánccal indul a reggel, mely után az élet fontos kérdéseiről beszélgetünk.

Tovább »
Videó
A Jóga Világnapja Budapesten

A jógás programok minden percét imádtuk.

 

Megtekintés »
Égbolt
Égbolt: Hogyan kovácsoljunk előnyt július égi energiáiból
Égi súrlódási erő, lassítások és akadályok. Kommunikációs nehézségek, bizonyos testtájak sérülékenysége lehet jellemző júliusra. Hallgassunk a szívünkre, legyen a gondoskodásé a fő szerep a hónapban.
Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]