Haré Krisna hírlevél
Kiemelt

Indiai Gasztrofesztivál a Lélek Palotájában

Engedj meg magadnak egy napot, amikor pocakodat finomabbnál finomabb egészséges ételek sorával kényezteted. Kóstold végig Te is a több tucat ínycsiklandozó ételt, melyekből jó néhányat a szemed láttára készítünk el! A rendezvényen vegetáriánus séfek bemutatásával közelről is megismerheted a indiai fűszerek különleges világát, felhasználásuk módját, párosításukat és több mint 50 különféle vegán ételkülönlegességet ízlelhetsz meg. Gyere el a Lélek Palotájába október 7-én!

Tovább»

Motiváció
„Így történt, hogy a Legfelsőbb Úr, akinek puha lótuszlábát maga a szerencse istennője szolgálja, belső energiája révén titokban tartotta transzcendentális fenségét, és úgy tett, mintha csak egy tehénpásztor fia volna. Ám miközben boldogan élte életét falusi kisfiúként a falusiak között, gyakran véghezvitt olyan hőstetteket is, melyekre egyedül Isten lehetett csak képes.”
(Srīmad Bhāgavatam 10.15.19.)


BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »

Bölcsesség
Hol lelhetünk rá a boldogságra?
Mi az, ami hosszantartó boldogságot okoz? Ez valóban egy örökzöld kérdés. Mostanában egyre inkább: aggodaloműző és antidepresszáns gyógyszereket szedünk a stressz ellen, aggodalommal teli gondolatok gyötörnek bennünket, és elhatalmasodik rajtunk a depresszió. Miért? Mert a boldogságot keressük. Mert természetünknél fogva örömre vágyunk.
Tovább »
Az otthonunk is lehet szent hely
Vannak különleges szent helyek a Földön, de tudjuk-e, hogy mitől lesz egy hely fontosabb, mint a másik, és egyáltalán mi kell ahhoz, hogy szentnek nevezzenek egy helyet?
Tovább »
Életmód
Az egyszerű igazság a szénhidrátokról
Manapság szénhidrát-fóbiában élnek az emberek. A paleo, ketogén, vagy a fehérjediáta, hogy csak három divatos irányzatot említsünk, mind alacsony szénhidrát-bevitellel dolgoznak, és még sportolók esetében is inkább a fehérje- és a zsírbevitelt növelik, és abból kénytelen a szervezet energiát nyerni és feltölteni a glikogén-raktárakat, ami persze nem túl egyszerű feladat.

Tovább »
Öko
Zöld kurzusok Budapesten
"A zöld háztartás alapjai", valamint "Házi kencék" tanfolyamokat indítunk az ősz folyamán Budapesten. Ezek a kurzusok általában a hölgyeket szokták a leginkább érdekelni, de minden családban hasznos lehet, hogy egészségesebben és környezetbarát módon éljünk.

Tovább »
Ételt az Életért Alapítvány
Kiemelt ételosztás az Élelmezés Világnapján – támogasd akciónkat!
Az Élelmezés Világnapja és a Szegénység elleni küzdelem napja alkalmából október 14-én rendezünk kiemelt meleg étel és tartós élelmiszercsomag osztást a fővárosban, 1600 főre. Akciónkat a 13600-as adományvonal hívásával, kifejezetten a 33-as kódot tárcsázva, hívásonként bruttó 500 Ft-tal támogathatod. Köszönjük!

Kövesd mindennapi munkánkat facebookon»
Lélek Palotája Budapest
Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegán főzőtanfolyam

Mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat.

 

Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Nyílt nap a Bhaktivedanta Jógastúdióban
Nyílt napunkon ízelítőt kaphatsz gyakorlóóráink hangulatából, megismerkedhetsz oktatóinkkal. A szünetekben egy kis frissítő mellett tájékozódhatsz programjainkról, és felteheted jógával kapcsolatos kérdéseidet.
Tovább »
Intenzív kezdő asztrológia tanfolyam Fodor Katával, hírlevelünk asztrológusával
Tanfolyamunk alapszintű, rendszerező asztrológiai kurzus kezdőknek és újrakezdőknek, mely nemcsak a védikus bölcsességekbe és a védikus asztrológia titkaiba enged betekintést, hanem segítségével megtanulhatjuk saját képletünk értelmezésének módját is.
Tovább »
Kapcsolj ki!
Govinda Klub Eger
Minden szerda este hattól fiataloknak szóló beszélgetéssorozatot tartunk. Megvitatjuk az élet nagy kérdéseit és megismerjük a Védikus irodalom ezekre adott válaszait. Közös zenélés, vegetáriánus ételkóstoló. Az egyre több egyetemistát érdeklő rendezvény nyitott és ingyenes. Helyszín: Eger, Tűzoltó tér 5. (Govinda étterem)
Tovább »
Védanta Klub Pécs – új helyszínen
Minden szerdán Pécsett Védanta Klub a Szabadkikötőben. Interaktív előadások, kötetlen beszélgetés, édesség és limó minden érkezőnek. Gyere és légy részese a Védanta Közösségnek, alakítsd Te a témafolyamot! Ha a szokványos már nem érdekel… Ezentúl új helyszín, a pécsi Szabadkikötő (Király u. 64.) ad otthont a programunknak!

Tovább »
Megújult a tanfolyamok oldala
Nemcsak külsejében újult meg az oldalunk, hanem folyamatosan frissülő tartalommal, videókkal, képgalériával, cikkekkel várunk Téget. Az aktuális Facebook bejegyzéseket és Youtube videókat is megtalálhatod itt, egy helyen, s az eseménynaptárunkból folyamatosan követheted, milyen programokkal várunk. Gyere és nézz körül!
Tovább »
Lelki feltöltődés – Govinda Debrecen
Szereted a hangulatos, vidám zenés esteket? Részt vennél egy közös éneklésben és meditációban? Érdekel a jóga, az ősi kultúrák üzenete? Vagy egyszerűen különleges és finom ételekre vágysz? Folyamatos programlehetőség a Debreceni Govindában.

Tovább »
Videó
Társadalmi függőségeink – így akarsz szabad lenni?
Krisna-völgy - egy közösség, amely elektromos hálózat, televízió, villanykörte, vezetékes víz és mosógép nélkül él. Te mennyire függsz a különféle szolgáltatásokon?
Megtekintés»
A tánc extázisa
A harináma, Krisna Szent Nevének közös éneklése egy olyan folyamat, amit az ősi védikus írások előírnak erre a korra. Ezért is lehet az, hogy annyira könnyedén, örömmel végezhető. A zene és tánc eksztázisában a világot egészen más perspektívából látjuk.

Megtekintés »
Égbolt
Égbolt: Szeretet és szolgálat a Szűz jelében
Szeptember második felében szépen haladnak tennivalóink, ügyes-bajos dolgaink előrefelé. A hétvégén azonban még egyszer találkozik Mars és Kétu. Mit tanít a Szűz jele és az erős Vénusz? A szeretetre szomjazunk.

Tovább »
Kezdő asztrológia tanfolyam,
ha szívesen megértenéd az égbolt eseményeit »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]