Haré Krisna hírlevél
Búcsú 2018
Kiemelt

A megosztás ereje – kiemelt ételosztás október 14-én

Ételt az Életért Alapítványunk október 14-én, vasárnap tartja meg idei 3. kiemelt ételosztását a fővárosban, a Szegénység elleni küzdelem és az Élelmezés Világnapja alkalmából. Az ételosztás 11 órakor kezdődik a Blaha Lujza téren. A sorszámozott karszalag osztás 8 órakor kezdődik. A meleg ebéd mellé egy-egy gazdag tartós élelmiszercsomagot vihetnek haza a sorban állók. A szervezők több mint 1000 adag meleg ebéddel készülnek. A kiemelt akciót a 13600-as adományvonalon át a 33-as kód tárcsázásával, hívásonként 500 Ft összeggel segítheted.

Tovább»

Soltész Miklós államtitkár és Dr. Vitályos Eszter államtitkár asszony is Krisna-völgyben járt

A somogyvámosi Krisna-völgyben járt Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, illetve kis időkülönbséggel Dr. Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár asszony is.

Tovább»

Diplomaták találkozója Krisna-völgyben

Szombaton Krisna-völgyben tartotta búcsú programjával egybekötött látogatását Őexcellenciája Rahul Chhabra nagykövet úr és Felesége. A programra más országok nagykövetségeinek képviseletében is érkeztek vendégek. A látogatás során megtekintették Krisna-völgy biofarmját és tehenészetét, majd egy kulturális programon vehettek részt a templomépületben.

Tovább»



Motiváció
„Akiknek tudata teljesen elmerül Bennem, akik úgy ismernek Engem, a Legfelsőbb Urat, mint az anyagi megnyilvánulás, a félistenek és valamennyi áldozati folyamat irányító elvét, azok képesek megérteni és ismerni Engem, az Istenség Legfelsőbb Személyiségét még a halál pillanatában is.”
(Bhagavad-gītā 7.30.)

BIJO kedvezmény hírlevelünk olvasóinak. »
Bölcsesség
A kínai Nagy Testvér figyel téged!
Kínában megvalósul(t) egy utópisztikus világ, amelyben az alapján járnak (vagy épp nem járnak) különböző juttatások (és büntetések), hogy a sok millió térfigyelő kamera és a mesterséges intelligencia felhasználásával az emberek minden lépését, mozdulatát, gesztikulációját, cselekedetét, szokását figyelik, és pontozzák. Ez rendben van így?
Tovább »
’’Mind egy”, védikus szemmel
Ami közvetlenül a szívből fakad, amit a lélek tesz fel kérdésként, azt kell nagyon komolyan venni. Mert amiben nincs ego, az előbb-utóbb utat tör magának a felszínre. Nem tudjuk visszatartani. Nem öltözik sem filozófiai stílusba, sem pózokat nem választ magának. Csak jön. Megállíthatatlanul.
Tovább »
Életmód
Ki főz ma a Balatonnál? Krisna-völgyi ételek a Balaton háziasszonyával (videó)
A Ki főz ma a Balatonnál stábja Krisna-völgyben járt, ahol bepillantást nyerhettek egy ott élő család mindennapjaiba, és együtt főztek autentikus vacsorát. A több ezer éves indiai konyha igazi fűszer-parádéval kápráztatta el a Balaton háziasszonyát, aki kipróbálta a puri készítést, és lencsével-babbal főzött dahlt.
Tovább »
A lazítás lépcsőfokai
Mezősi Anna (a Himalája jógatradíció képviselője) szerint a lazítás olyan, mint a szerelem: felszólításra nem megy. Miért nem tudunk lazítani?
Tovább »
Öko
Zöld kurzusok Budapesten
"Zöld háztartás alapjai", valamint "Házi kencék" tanfolyamot indítunk az ősz folyamán Budapesten. Ezek a kurzusok általában a hölgyeket szokták a leginkább érdekelni, de minden családban hasznos lehet, hogy egészségesebben és környezetbarát módon éljünk.
Tovább »
"Téli kertészkedés" és "Kertészkedj a Holddal!" kurzusok indulnak Krisna-völgyben
Két izgalmas tanfolyamot hirdetünk egyszerre! A Téli termesztés arról szól, hogyan lehet egész télen friss zöldség az asztalon. A Kertészkedj a Holddal! című tanfolyam pedig arra tanít meg, hogy a Hold különböző hatásait hogyan kell a kertészkedésnél figyelembe vennünk.
Tovább »
Recept
Zab-hajdina vegán palacsinta őszi napokra
Egy szuper gluténmentes vegán palacsinta Manodhara konyhájából.

Tovább »
Lélek Palotája Budapest
Vega Kaland 2 alkalmas indiai vegán főzőtanfolyam
Mindkét alkalommal egy teljes és új menüsort készítünk, melyen keresztül a résztvevők megtanulják az elméletet, a konyhatechnikai eljárásokat és az alapfogásokat.
Tovább »
Novemberi kurzus itt:
Tovább »
2 napos numerológia tanfolyam
A tanfolyam elvégzése folyamán választ kapsz arra, hogy milyen értékeid, erősségeid vannak, mi a karmikus feladatod, milyen energiák működnek a téged körülvevő emberek és közötted. Megtudhatod, hogy miért pont velük kerültél kapcsolatba az életed folyamán. Ugye Te is tudod, hogy nincsenek véletlenek! Segít felismerni a problémáink gyökerét, jobb emberismerővé tesz.
Tovább »
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Őszi Jóga- és Életmódtábor a somogyvámosi Rádhé Resortban
Kellemes környezet, változatos táj, kiváló konyha várja a pihenni vágyókat. A nyugodt kikapcsolódást vagy aktív felüdülést a "4 napraforgós" minőségű szállás kényelmén túl szauna, jakuzzi teszik még kellemesebbé.
Tovább »
Létkérdés Konferencia: Időtlen tanítás
A több mint tíz éve rendszeresen megrendezett Létkérdés Konferenciák sorában az idei rendezvény célja a teológiai ismeretterjesztés: a nagyközönség megismertetése azokkal a szentnek tekintett szövegekkel, melyek meghatározzák a védikus hagyomány gaudíja ágának filozófiai, teológiai szemléletét, vallásgyakorlatát és kultúrájának alapjait, s melyek a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (www.bhf.hu) curriculumának szerves részét képezik.
Tovább »
Kapcsolj ki!
Mantra-Yoga – Kapcsolat a hangok által (Debrecen)
Gyere el hozzánk, a Debreceni Govindába, ha szeretnél beszélgetni az élet fontos kérdéseiről, ha csatlakoznál zenés mantra–yoga estjeinkhez, és szeretnél bekapcsolódni a közös éneklésbe, meditációba, vagy egyszerűen csak finom ételekre vágysz!
Tovább »
Szent Név Fesztivál – a mantra ereje
A Kali korra ajánlott legfontosabb vallásos folyamat az Úr Szent Nevének éneklése, közösen. Ez a Haré Krisna mantra varázsa. Eljönnél, kipróbálnád a közös éneklést? A legjobb bhadzsan-énekesek előadásában várunk a Lélek Palotájában október 28-án. A belépés ingyenes!

Tovább »
Videó
Sivaráma Swami: Az idős emberek társadalmunk hasznos tagjai
Egy társadalom, ami nem becsüli meg az időseket, megtagadja a gyökereit, és veszélyezteti a jövőjét... figyeljünk oda a körülöttünk élő korosabb emberekre.

Tovább »
Égbolt
Jupiter a Mérleg koronájától a Skorpióig – életünk alkímiája
Spiritualitás, lelki élet, befelé figyelés, arany-rostálás, szelektálás, elmélyülés és a belső fény növesztése. A Jupiter jegyváltása, bevonulása az égi diadalív alatt, a Mérleg koronája és a Skorpió jegy tanításai mindannyiunknak.

Tovább »
Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége
Alapító ācārya:
A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda
Kṛṣṇa-tudat Nemzetközi Szervezete

Copyright © 2018
Minden jog fenntartva!

Hare Kṛṣṇa Hare Kṛṣṇa Kṛṣṇa Kṛṣṇa Hare Hare
Hare Rāma Hare Rāma Rāma Rāma Hare Hare
Ezt az e-mailt a következő címre küldtük: *|EMAIL|*

Miért kaptam ezt az e-mailt?
Leiratkozás a listáról
Frissíti az adatokat

Kapcsolat: [email protected]